Constanţa: Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne în arest

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, rămâne în arest, a decis, miercuri, Tribunalul Constanţa, care i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

153 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne în arest

Constanţa: Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne în arest (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Constanţa a judecat, miercuri, solicitarea depusă de ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu altă măsură mai puţin restrictivă.

După deliberări care au durat câteva ore, magistraţii au respins solicitarea, astfel că Marius Constantin rămâne în continuare în arest preventiv.

Avocatul lui Marius Constantin, Pavel Abraham, ceruse, miercuri eliberarea condiţionată a clientului său pe baza noilor probe prezentate, la sfârşitul săptămânii trecute, procurorilor DNA, şi anume două înregistrări audio-video, despre care avocatul a spus că sunt "foarte compromiţătoare” şi "contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum".

Marius Constantin a ajuns, miercuri, în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa cerând, prin avocatul său, înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu sau cercetarea sub control judiciar.

Constantin este acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare. El a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Băsescu a fost şantajat de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial, care l-au ameninţat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informaţii despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupţie, cei doi fiind prinşi când primeau 10.000 de euro.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înrregistrări audio şi video în legătură cu acest caz.

În 13 iunie, Florin Anghel a depus, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj. Pavel Abraham a adus la DNA Constanţa două înregistrări audio-video care urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupţie şi care ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind, potrivit avocatului, "foarte compromiţătoare".

Avocatul, care a mai spus că în aceste înregistrări ar apărea şi numele preşedintelui Traian Băsescu, a adăugat că numai Florin Anghel a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, nu şi cumnatul său, Marius Constantin.

Plângerea formulată de Florin Anghel împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi înşelăciune a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cursul zilei de marţi Anghel fiind audiat de către procurorii anticorupţie la sediul DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici