Constanţa: O familie de sirieni, care a încercat să intre ilegal în ţară, prinsă de poliţişti

O familie de sirieni, formată din doi adulţi şi un copil, care, ajutată de alte patru persoane, a încercat să intre ilegal în ţară pentru a ajunge apoi în spaţiul Schengen, a fost prinsă, miercuri, de poliţiştii de frontieră din Constanţa.

96 afișări
Imaginea articolului Constanţa: O familie de sirieni, care a încercat să intre ilegal în ţară, prinsă de poliţişti

Constanţa: O familie de sirieni, care a încercat să intre ilegal în ţară, prinsă de poliţişti

Potrivit Gărzii de Coastă, miercuri după-amiază, în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră de la Ostrov au oprit pentru control, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, în care se aflau opt persoane - doi bărbaţi, două femei şi patru copii -, care au declarat că sunt cetăţeni români şi sirieni.

În urma verificărilor a rezultat însă că trei dintre pasageri, un bărbat de 34 de ani, o femeie de 23 de ani şi un copil de trei ani, membri ai aceleaşi familii, au trecut ilegal frontiera, pe jos, dinspre Bulgaria, fiind apoi preluaţi de şoferul autoturismului, un cetăţean sirian de 40 ani. Acesta era însoţit de soţia sa, cetăţean român, în vârstă de 32 ani, şi cei trei copii minori.

Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au oprit un alt autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, în care se aflau alţi doi cetăţeni sirieni, cu vârste de 46 de ani şi 49 de ani, rezidenţi în Bucureşti.

Din verificări s-a stabilit că unul dintre aceştia, rudă cu familia de migranţi, îi adusese pe migranţi până la graniţă, pe ruta Siria - Libia - Turcia - Bulgaria - România, şi apoi l-a rugat pe primul şofer să-i preia pe cei trei.

Cei doi sirieni şi-au continuat apoi călătoria spre România, trecând legal prin Punctul de Frontieră Ostrov, urmând apoi să preia, din apropierea frontierei, familia de sirieni care trecuse în mod ilegal, pentru a o transporta într-o ţară din spaţiul Schengen.

Cei trei migranţi s-au ales cu dosar penal pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state. De asemenea, cetăţeanului sirian şi soţiei acestuia, cetăţean român, poliţiştii de frontieră le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei doi cetăţeni sirieni rezidenţi în Bucureşti sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici