Constanţa: Poliţiştii de frontieră au capturat aproape trei tone de calcan fără documente - FOTO

Poliţiştii de frontieră constănţeni au capturat aproximativ trei tone de calcan, pe care doi cetăţeni bulgari şi un român încercau să îl scoată din ţară pe la Vama Veche, fără a putea prezenta documente legale în acest scop.

111 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Poliţiştii de frontieră au capturat aproape trei tone de calcan fără documente - FOTO

Constanţa: Poliţiştii de frontieră au capturat aproape trei tone de calcan fără documente (Imagine: Garda de Coastă)

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, miercuri seară, în baza unei informaţii, lucrători ai Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, în care se aflau doi cetăţeni bulgari şi un român, care transportau 1.500 de kilograme de peşte, din specia calcan.

Din declaraţiile celor trei a reieşit că marfa trebuia să ajungă în Bulgaria, dar au prezentat documente fiscale pentru o cantitate mai mică de peşte decât cea transportată.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului şi provenienţa peştelui, poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate în vederea continuării cercetărilor.

După 24 de ore, joi seară, în jurul orei 19.30, în punctul de frontieră de la Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară aceiaşi cetăţeni bulgari şi cel român, care călătoreau cu acelaşi mijloc de transport. În autoutilitară au fost găsite alte 1.169 de kilograme de calcan, pentru care bărbaţii au prezentat alte documente fiscale, tot neconforme cu transportul efectuat.

Din verificări a reieşit că ambele transporturi de peşte erau expediate de la o firmă din judeţul Constanţa pentru o societate comercială din Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au ridicat autoutilitara şi mai multe documente fiscale în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei doi bulgari şi românul, cu vârste cuprinse între 40 şi 56 ani, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, şi "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte". Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni, în cooperarare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură - Direcţia Maritimă Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici