Constanţa: Primarul, viceprimarul şi secretarul comunei N. Bălcescu, urmăriţi penal pentru abuzuri

Primaru, viceprimarul şi secretarul de la primăria comunei constănţene Nicolae Bălcescu sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie, după ce au înstrăinat, în mai multe rânduri, numeroase terenuri aparţinând domeniului privat al comunei, la preţuri mult subevaluate, informează DNA.

604 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Primarul, viceprimarul şi secretarul comunei N. Bălcescu, urmăriţi penal pentru abuzuri

Constanţa: Primarul, viceprimarul şi secretarul comunei N. Bălcescu, urmăriţi penal pentru abuzuri (Shutterstock)

Procurorii anticorupţie de la Constanţa i-au pus sub acuzare pe primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, şi pe viceprimarul Nicolae Ciocănete, ambii acuzaţi de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei activităţi de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere.

Alături de aceştia sunt cercetaţi Mihaela Petcu, secretar al comunei Nicolae Bălcescu, şi Alin Ionuţ Olescu, acuzaţi de complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei activităţi de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere.

Procurorii arată, în rezoluţia de începere a urmăririi penale, că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2008 - 2013, Viorel Bălan Viorel şi Nicolae Ciocănete, în calitate de primar şi, respectiv, viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, ajutaţi de Mihaela Petcu şi Alin Ionuţ Olescu, au înstrăinat, în mai multe rânduri, numeroase terenuri aparţinând domeniului privat al comunei Nicolae Bălcescu, la preţuri mult subevaluate (de 20 până la 60 de ori mai mici decât valoarea lor reală de piaţă), fiind provocat astfel un prejudiciu unităţii administrativ teritoriale de peste 200.000 de euro.

Celor patru li s-au prezentat acuzaţiile.

În acest dosar, procurorii DNA Constanţa au făcut, în 10 ianuarie, mai multe percheziţii în comuna Nicolae Bălcescu.

Viorel Bălan este primar al comunei Nicolae Bălcescu din 2008. În 2012, el a câştigat un nou mandat de edil, candidând din partea PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici