Consumul de avocado a atins un nivel record în Europa şi SUA

  • Potrivit Bloomberg, consumul de avocado a atins un nivel record în Europa şi SUA
  • Europa, 2020: consumul de avocado ar putea atinge nivelul record de 671 mil. kilograme
  • Tendinţa de consum a Generaţiei Z este pentru mâncare sănătoasă
6861 afișări
Imaginea articolului Consumul de avocado a atins un nivel record în Europa şi SUA

Experţii spun că noul lux după pandemie va fi mâncarea sănătoasă şi wellness-ul.
Consumul de avocado în Europa ar urma să crească cu 12% în 2020, aşa că vom vedea o creştere explozivă în următorii şase-opt ani pentru acest fruct, arată datele Bloomberg.(SINCRON)

Lygia Alexandrescu, nutriţionist: În primul rând, grăsimile mononesaturate sunt grăsimile aşa zis sănătoase, iar avocado face parte din alimentele care conţin aceste grăsimi. Undeva, după un an, practic putem introduce la copiii care sunt hrăniţi artificial, deci cu formulă de lapte putem merge chiar mai devreme, undeva la 7-8 luni. Deci da, categoric, comportamentul alimentar a crescut, s-a modificat în acest sens şi avocado este căutat şi chiar consumat.

Mădălina spune că a început să mănânce avocado de când a apărut în România şi nu regretă. Statisticile o impresionează şi crede că mâncăm destul de sănătos pentru o ţară atât de săracă. Totuşi, ea consideră că acest trend a apărut bursc, în pandemie.

Mădălina Vînătoru: Îmi şi place şi este şi o variantă sănătoasă. Avocado este un happy-medium, că are şi potasiu, are şi nişte grăsimi sănătoase, chestii de genul ăsta. Oricum, este o mâncare foarte pe trend, cu brunch-uri, cu toate astea. Aş zice că mănânc un avocado pe săptămână, chit că îl mănânc acasă sau merg în oraş. În martie-aprilie erau câteva cazuri şi toată lumea era acolo, că hai să fim sănătoşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici