Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă

Contestaţia fostului ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, care cerea anularea deciziei CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, a fost respinsă, marţi, de Curtea de Apel Oradea, care a obligat-o pe Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată de 22.000 de lei, însă decizia nu este definitivă.

137 afișări
Imaginea articolului Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă

Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, marţi, în procesul intentat de fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, pentru anularea deciziei de colaborator al Securităţii dată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Astfel, instanţa orădeană a dispus respingerea contestaţiei şi obligarea Rodicăi Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 22.000 de lei, reprezentând costul expertizelor grafologice făcute la solicitarea fostului ministru al Justiţiei.

Dezbaterile în caz s-au desfăşurat luni şi s-au întins până în cursul după-amiezii, după ce, iniţial, soţul fostului ministru, Şerban Stănoiu, şi avocatul Doina Donuţiu au încercat să obţină o nouă amânare, recuzând judecătorul pe motiv că acesta a respins obiecţiunile ridicate la expertiza grafologică realizată în dosar.

Cererea de recuzare a fost respinsă, însă, de Curtea de Apel Oradea, iar procesul s-a reluat luni după-amiază, când instanţa a şi intrat în deliberări, soluţia fiind comunicată marţi, în prezenţa reprezentantului CNSAS, consilierul juridic Mihai Ionescu.

Soluţia Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul Rodicăi Stănoiu cu CNSAS s-a judecat la Curtea de Apel Oradea după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în martie 2010, strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti la instanţa din Oradea, după ce Stănoiu solicitase mutarea dosarului invocând presiunea mediatică.

Instanţa supremă a decis menţinerea tuturor actelor făcute până atunci în acest dosar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici