Copii de grădiniţă, în pericol la Polovragi . Acoperişul clădirii în care se aflau a luat foc. Soluţie de criză găsită de primar

Un incendiu a izbucnit, joi, la acoperişul Căminului Cultural din comuna Polovragi, judeţul Gorj, în care funcţionează temporar grădiniţa. 45 de copii au fost evacuaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

130 afișări
Imaginea articolului Copii de grădiniţă, în pericol la Polovragi . Acoperişul clădirii în care se aflau a luat foc. Soluţie de criză  găsită de primar

Copii de grădiniţă, în pericol. Acoperişul clădirii în care se aflau a luat foc. Până la venirea ISU, s-a intervenit cu pompieri voluntari

Acoperişul Căminului cultural din Polovragi a luat foc, joi, după ce coşul de fum s-ar fi supraîncălzit. În clădire funcţionează temporar o grădiniţă, astfel că 45 de copii au fost evacuaţi.

„A luat foc coşul şi în jurul coşului, vreo 40 de metri pătraţi din acoperiş au ars. A intervenit echipa mea de pompieri voluntari, între timp a venit şi ISU, ca să nu se împrăştie. Au tăiat table, au intervenit cu apă. De la coş a pornit focul. Funcţiona acolo o grupă de grădiniţă, în sala respectivă, şi normal că se făcea focul pentru copii. E coş de inox. Copiii au fost evacuaţi. Sunt 45 de copii. O singură grupă era acolo, cealaltă grupă era mai în faţă. S-a reuşit evacuarea mobilierului, pentru orice eventualitate. Nu a fost cu flacără deschisă, a ars mocnit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

La stingerea incendiului, ISU Gorj a participat cu trei autospeciale. „ISU Gorj a intervenit pentru stingerea unui incendiu manifestat la acoperişul Căminului cultural din localitatea Polovragi, cu două autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenţie Novaci şi o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Băran, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

În Căminul cultural din Polovragi funcţionează, provizoriu, grădiniţa din localitate, pentru că unitatea de învăţământ este în reabilitare.

„Grădiniţa cu Program Prelungit este în lucru. Nu s-a făcut încă recepţia, pentru că mai au ceva în exterior şi de aceea funcţionează acolo grădiniţa, provizoriu”, a mai spus Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici