Copiii răspund diferit la Covid-19

  • Majoritatea copiilor cu Covid-19 nu prezintă simptome tipice
  • Copii şi adolescenţii pot avea o evoluţie mai uşoară a bolii în comparaţie cu adulţii
  • Este necesară testarea frecventă şi monitorizarea mai atentă a copiilor
617 afișări
Imaginea articolului Copiii răspund diferit la Covid-19

Copiii răspund diferit la Covid-19

Un studiu al Universităţii Alabama din Birmingham arată că majoritatea copiilor infectaţi cu virusul Sars-Cov 2 nu prezintă simptome tipice. Asta înseamnă că aceştia pot fi diagnosticaţi mai greu.
 
În acest studiu au fost examinate simptomele pentru 12.306 copii cu test confirmat de laborator. Numai unul din cinci şi-a pierdut gustul sau mirosul sau a avut febră. 15,6 la sută au tuşit. 
 
Ştim că în cazul adulţilor, acestea sunt simptomele cele mai pregnante. 14% dintre copii au avut simptome gastro-intestinale şi 8% erupţii cutanate.
Mai puţin de 5 la sută au avut dureri de cap.
 
Pentru că nu prezintă simptome la fel de puternice precum adulţii, copii ar trebui monitorizaţi mai atent. Şi ar trebui testaţi periodic, atât ei, cât şi adulţii din preajma lor. La noi copiii sunt testaţi la şcoală numai dacă prezintă simptome, cu acordul părinţilor.
 
Din nefericire nu există un program pentru testarea lor periodică, cum au de exemplu cei din SUA.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici