Copil luat de viitură în Iaşi: Trupul neînsufleţit a fost găsit după mai mult de 20 de ore de căutări

Un copil de trei ani dat dispărut marţi seară, după ce a fost luat de o viitură în localitatea ieşeană Andrieşeni, a fost găsit mort, miercuri, după mai mult de 20 de ore de căutări, în grădina unui bărbat din comună, la un kilometru de locuinţa familiei lui.

253 afișări
Imaginea articolului Copil luat de viitură în Iaşi: Trupul neînsufleţit a fost găsit după mai mult de 20 de ore de căutări

Copil luat de viitură în Iaşi: Trupul neînsufleţit a fost găsit după mai mult de 20 de ore de căutări (Imagine: Mediafax Foto)

Copilul de trei ani dat dispărut marţi seară, după ce a fost luat de o viitură în localitatea ieşeană Andrieşeni, a fost găsit mort, miercuri, după mai mult de 20 de ore de căutări, în grădina unui bărbat din comună, la un kilometru de locuinţa familiei lui.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că băiatul a fost descoperit mort în grădina unui localnic, care ajutat de pompieri şi localnici, scotea apa din gospodărie cu o motopompă.

"Grădina în care a fost găsit copilul este cam la un kilometru de locul unde a fost luat de viitură. Corpul său era în grădina unui localnic, care scotea apa cu o motopompă", a afirmat Alexandru Chelaru.

Potrivit acestuia, cadavrul va fi dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, pentru necropsie.

Copilul a fost căutat timp de peste 20 de ore, de zeci de pompieri, poliţişti şi localnici din Andrieşeni.

Un copil în vârstă de trei ani din comuna ieşeană Andrieşeni şi bunicul său în vârstă de 80 de ani au fost luaţi de o viitură puternică, marţi seară, în timp ce se aflau în curtea casei lor. Mai multe echipaje ISU au fost trimise la faţa locului, iar în urma căutărilor bătrânul a fost găsit mort, la 50 de metri de locuinţa sa.

Copilul a fost dat dispărut, el fiind căutat inclusiv pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri.

În localitatea Andrieşeni, în urma ploii torenţiale de marţi seară, s-au produs scurgeri de pe versanţi, în urma cărora 20 de gospodării au fost inundate parţial.

Precipitaţiile au totalizat 60 de litri pe metrul pătrat, în doar câteva zeci de minute.

Mai mulţi bătrâni s-au retras în podurile caselor, după ce au văzut că apa intră în locuinţă. În unele case, apa a atins şi 40 de centimetri. O parte dintre oameni, speriaţi de amploarea viiturii, au rămas câteva ore în poduri, fiind coborâţi de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

De asemenea, zeci de animale au murit în timpul viiturii, fiind distruse totodată şi culturi agricole, dar şi mai multe garduri.

Pagubele sunt în curs de evaluare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici