Copilul în vârstă de trei ani care a căzut într-o fântână a fost externat

Copilul în vârstă de trei ani care a căzut, sâmbătă, într-o fântână din localitatea doljeană Segarcea a fost externat, luni, medicii spunând că starea de sănătate a băieţelului s-a îmbunătăţit considerabil.

187 afișări
Imaginea articolului Copilul în vârstă de trei ani care a căzut într-o fântână a fost externat

Copilul în vârstă de trei ani care a căzut într-o fântână a fost externat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristina Geormăneanu, copilul a fost consultat, luni dimineaţă, de un medic neurochirurg şi s-a luat decizia externării.

"Starea de sănătate a copilului s-a îmbunătăţit considerabil, astfel că medicul a decis că este mai bine să fie trimis acasă. El are o fractură la coloana cervicală, la vertebra numărul 2, astfel că a fost externat cu un guler cervical pe care va trebui să îl poarte până când se va reface fractura. Fractura nu a avut complicaţii neurologice şi copilul se va reface complet", a declarat Geormăneanu.

Părinţii copilului l-au adus pe micuţ acasă şi spun că îl vor supraveghea cu atenţie pentru a fi siguri că nu va fi afectat din punct de vedere psihic.

"Am fost foarte fericit, l-am adus pe copil din spital. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi iau o bicicletă roşie pe care şi-o dorea foarte mult. E vesel, râde şi vreau să vă spun că acum, pe lângă el şi fratele lui de 7 ani, mai am un copil - pe Cristi, băiatul care mi l-a salvat pe cel mic", a spus tatăl copilului.

Copilul de trei ani a căzut, sâmbătă, într-o fântână din curtea părinţilor săi, în timp ce se juca, incidentul având loc în localitatea doljeană Segarcea.

Fântâna în care a căzut copilul are o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La faţa locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopeţile şi târnăcoapele pe lângă tuburile din puţ, iar cu ajutorul unei cordeline în fântână a coborât un adolescent de 14 ani, care a reuşit să îl scoată la suprafaţă pe băieţel.

Adolescentul s-a oferit să vină în ajutor când a văzut că pompierii nu găsesc o altă persoană care să fie coborâtă în fântănă, din cauza puţului îngust, de circa 30 de centimetri în diametru.

Operaţiunea de salvare a durat aproximativ două ore, băieţelul fiind preluat apoi de medici şi transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Cristian Marian Becheanu, băiatul de 14 ani din Segarcea care l-a salvat pe băieţel, a fost declarat "Cel mai curajos oltean". Distincţia i-a fost oferită de prefectul de Dolj, duminică seară, în faţa a aproximativ 5.000 de persoane care au asistat, în Sala Polivalentă din Craiova, la meciul de baschet dintre SCM U Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş.

Cristian Marian Becheanu este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală din Segarcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici