Copilul unei refugiate din Irak a murit din cauza rujeolei, la Timişoara. Numărul total al deceselor a ajuns la 33

O fetiţă în vârstă de zece luni, copilul unei refugiate din Irak, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara din cauza rujeolei, fiind cel de-al 33-lea deces înregistrat în România din momentul izbucnirii epidemiei.

291 afișări
Imaginea articolului Copilul unei refugiate din Irak a murit din cauza rujeolei, la Timişoara. Numărul total al deceselor a ajuns la 33

Copilul unei refugiate din Irak a murit din cauza rujeolei, la Timişoara. Numărul total al deceselor a ajuns la 33

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat vineri că fetiţa de zece luni a murit în urmă cu câteva zile, fiind internată pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă cu mai multe afecţiuni.

„Este vorba despre un copil de zece luni, cu probleme mari de sănătate. Din păcate, a făcut şi rujeolă şi a decedat. Nu era problemă de vaccinare, pentru că nu se ştie dacă s-a născut în Irak sau pe vapor. A avut o spitalizare la Belgrad, apoi la noi, la Pediatrie, apoi a făcut rujeolă. Avea multiple malformaţii congenitale, cerebrale şi de cord”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile transmite vineri că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 8.937, din care 33 de decese: nouă în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş-Severin, 1 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călăraşi, 1 în Satu Mare, 1 în Vaslui, 1 în Galaţi, 1 în Mureş şi 1 în Bucureşti.

„Cel de-al 33-lea deces a survenit la un copil cu malnutriţie şi retard psihomotor sever în vârstă de 10 luni, sex feminin, este cetăţean irakian care a intrat în ţară (jud. Timiş) în data de 07.07.2017. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic şi prin izolare virală în luna august, 2017. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe”, se arată în informarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici