Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost eliberat

Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost eliberat de poliţia de la Chişinău, a declarat pentru MEDIAFAX Mădălina Rădulescu, directorul interimar al Departamentului Ştiri din TVR.

160 afișări
Imaginea articolului Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost eliberat

Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost eliberat

"A fost eliberat. Am vorbit cu el. Era într-o stare bună, dar era puţin tensionat", a spus Mădălina Rădulescu.

Corespondentul TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, a fost reţinut de poliţia de la Chişinău în jurul orei 12.40. "Bănuim că a fost reţinut. A reuşit să ia legătura cu noi la ora 12.40 şi ne-a spus că este dus la poliţie. De atunci nu am mai avut nicio legătură cu el", a spus atunci Mădălina Rădulescu. Ea a precizat că TVR a informat deja Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a solicitat, într-un comunicat, eliberarea imediată a corespondentului TVR la Chişinău, Doru Dendiu, care a fost reţinut vineri de poliţia din Republica Moldova.

"Societatea Română de Televiziune protestează public faţă de abuzurile autorităţilor din Republica Moldova, faţă de nedreptatea împotriva trimisului nostru permanent la Chişinău, Doru Dendiu, care a fost reţinut astăzi (vineri, n.r.), în jurul orei 12.30. Precizăm că Doru Dendiu, în toată această perioadă, şi-a făcut datoria de jurnalist, relatând evenimentele de la Chişinău cu corectitudine şi profesionalism şi respectând normele deontologice universal acceptate", se arată în comunicatul TVR.

Totodată, Televiziunea Română a cerut autorităţilor din Republica Moldova "să se abţină de la orice acte de natură să împiedice exercitarea, în condiţii normele, a meseriei de jurnalist de către ziariştii aflaţi pe teritoriul republicii Moldova".

De asemenea, TVR a solicitat organismelor internaţionale "să intervină pe lângă autorităţile din Republica Moldova pentru a dispune toate măsurile necesare în vederea restabilirii unui climat favorabil exercitării în condiţii normale a profesiei de jurnalist de către toţi ziariştii aflaţi pe teritoriul acestui stat".

Pe de altă parte, printr-un alt comunicat remis vineri, Televiziunea Română a respins "în mod categoric" orice acuzaţie privind o aşa-zisă incitare la acţiunile de protest de la Chişinău de către TVR, SRTv reacţionând în urma afirmaţiilor lui Vladimir Ţurcanu, preşedintele Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova.

În ultimele zile, mai mulţi jurnalişti români de la televiziuni şi de la publicaţii centrale au fost expulzaţi sau au fost hărţuiţi de autorităţile de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici