Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ

Corpul de control al ministrului Internelor merge, miercuri, în Piatra Neamţ pentru a face o anchetă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, în contextul scandalului izbucnit după asasinatul de duminică şi după recomandarea lui Dan Fătuloiu de a-l demite pe şeful IPJ, Aurelian Şoric.

116 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ

Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ

"Lucrurile în legătură cu demiterea mea se vor clarifica de mâine încolo, când va începe o anchetă a Corpului de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor în legătură cu activitatea de aici", a declarat, marţi, şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, a precizat că membrii Corpului de Control al ministrului Internelor vor verifica probabil modul în care a fost gestionată situaţia în urma asasinatului din Piatra Neamţ.

"Vom fi deschişi şi le vom pune dispoziţie orice vor solicita", a spus Şoric.

Şoric a făcut un apel la subalternii săi - şefii de post din întreg judeţul Neamţ, care anunţaseră, la auzul veştii privind intenţia celor de la Bucureşti de a-l demite, că îşi vor da şi ei demisiile din funcţii - să renunţe la gest şi să încheie protestul spontan început la sediul IPJ Neamţ cu scopul de a-l susţine.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei corpului de control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

El a mai spus că dacă va fi cazul să primească alte atribuţii, asigură pe toată lumea că va merge acolo unde va fi numit.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat, la scurt timp după declaraţia dată presei de Aurelian Şoric, că ancheta de la Neamţ trebuie să se facă în "regim de urgenţă, în termen de o săptămână". Echipa de control care va ajunge miercuri la Neamţ este coordonată de şeful Corpului de Control, chestorul principal de poliţie Aurel Vlădulescu.

Comisar-şef Aurelian Şoric declara anterior că eventuala sa eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu cazul de la Piatra Neamţ, ci face parte dintr-un proiect al MAI de restructurare a şefilor din poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici