Corpul de control al ministrului Muncii face verificări la Casa Naţională de Pensii Publice

Corpul de control al ministrului Muncii se află, marţi, la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru a verifica dacă măsurile dispuse de Curtea de Conturi au fost respectate şi pentru a stabili cauzele care au dus la plata incorectă a unor indemnizaţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

474 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al ministrului Muncii face verificări la Casa Naţională de Pensii Publice

Corpul de control al ministrului Muncii face verificări la Casa Naţională de Pensii Publice (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că vor fi verificate datele din raportul Curţii de Conturi şi dacă au fost respectate termenele prevăzute pentru remedierea deficienţelor.

De asemenea, corpul de control al ministrului Claudia Boghicevici urmează să stabilească din ce cauză s-a ajuns în situaţia de a se plăti incorect indemnizaţiile pentru revoluţionari şi pentru soţul supravieţuitor.

Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Liviu Iolu, a confirmat marţi, pentru MEDIAFAX, că ministrul Claudia Bogicevici a dispus verificări la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), precizând că acestea au început în urmă cu câteva zile.

"Corpul de control al ministrului se află la Casa de Pensii, dar verificările au început de câteva zile. Ministrul a cerut reverificarea raportului întocmit de Curtea de Conturi. De asemenea, se va stabili cum a fost posibilă plata incorectă a indemnizaţiilor pentru revoluţionari şi pentru soţul supravieţuitor", a declarart purtătorul de cuvânt de la MMFPS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici