Corturi anticaniculă în Bucureşti. Vezi unde le găseşti

Administraţia Spitalelor a amenajat în zonele cu trafic pietonal intens din Capitală 14 corturi anticaniculă, ca urmare a prognozei meteorologice emisă de ANM care prevede o depăşire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic în după-amiezile următoarelor trei zile.

160 afișări
Imaginea articolului Corturi anticaniculă în Bucureşti. Vezi unde le găseşti

Corturi anticaniculă în Bucureşti. Vezi unde le găseşti (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Fiecare autoritate a administraţiei publice locale a raportat măsurile pe care le adoptă pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate de caniculă, se arată într-un comunicat de vineri al Prefecturii.

Administraţia Spitalelor, din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a amenajat în zonele cu trafic pietonal intens, 14 corturi anticaniculă:

  • la Universitate - Facultatea de Arhitectură

  • în Parcul Cişmigiu - în faţa Prefecturii

  • în Piaţa Charles de Gaulle - din Parcul Herăstrău

  • la Gara de Nord

  • în Piaţa 11 iunie

  • la Piaţa Romană - în dreptul staţiei de metrou

  • la Crângaşi

  • la Piaţa Roma

  • în Parcul Carol

  • la Gara de Est

  • la Metrou Dristor

  • la Piaţa Victoriei

  • la Metrou Titan

  • la Piaţa Obor

În toate aceste locaţii, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12.00-18.00, potrivit sursei citate.

S-au verificat condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, s-au asigurat stocurile de medicamente de urgenţă în special al medicamentelor pentru patologii determinate/agravate de caniculă, s-au verificat generatoarele de rezervă, s-au asigurat rezervele de apă proprii unităţilor sanitare, se arată în comunicat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat punerea în aplicare a planului de măsuri anticaniculă, pe mai multe străzi şi în parcuri urmând să fie amenajate puncte de prim ajutor şi corturi anticaniculă, dotate cu apă şi aer condiţionat.

De asemenea, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a pregătit 12 puncte fixe de prim ajutor, în Parcul Herăstrău fiind trei corturi, în Parcul Tineretului alte două corturi şi câte unul în parcurile Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei.

"Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii. De asemenea, vor fi disponibile patru ambulanţe care vor acoperi zonele menţionate, pregătite să intervină ori de câte ori sunt solicitate", se mai arată în comunicatul citat.

Primarul general a solicitat operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a "acumulărilor necontrolate de deşeuri", pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie.

Totodată, aceştia trebuie să spele şi să stropească principalele artere şi bulevarde la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, asfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici