Costineşti, ruşinea litoralului eşti! Semnal de alarmă tras de ministrul Turismului

  • Este nevoie de măsuri imediate de intervenţie în staţiunea Costineşti.
  • Aici, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor.
  • Ministrul Turismului spune că dacă nu se vor remedia problemele se poate merge până la retragerea clasificării turistice.
375 afișări
Imaginea articolului Costineşti, ruşinea litoralului eşti! Semnal de alarmă tras de ministrul Turismului

Costineşti, ruşinea litoralului eşti! Semnal de alarmă tras de ministrul Turismului

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a fost în vizită în Costineşti, judeţul Constanţa, şi spune că situaţia este „îngrijorătoare”.

„Am vizitat toate staţiunile de pe litoral; am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor”, a spus Cadariu.

Imediat după vizita ministrului, echipa Direcţiei Generale Turism a organizat controale în staţiunea Costineşti. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare şi a celor de alimentaţie publică, dar şi lipsa de salubrizare a spaţiilor publice au fost constatate şi de inspectorii delegaţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Pentru ca situaţiile să fie remediate, a fost iniţiat dialogul, la sediul ministerului, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului SA.

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiţi să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti. Sper să nu ajungem şi la retragerea atestării de staţiune turistică de interes naţional. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria şi BTT, precum şi toate instituţiile cu rol de control în această speţă, astfel încât siguranţa turiştilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toţi operatorii economici din Costineşti care sunt clasificaţi de noi şi, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfăşura activităţi turistice”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

În continuare, MAT va transmite solicitări pentru a se face verificări conform competenţelor, precum şi invitaţia de a forma echipe de control mixte, atât Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Constanţa, Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, cât şi Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Conform legii, sezonul estival în România începe la 1 mai şi se încheie la data de 30 septembrie ale fiecărui an.

„Situaţia pe care am găsit-o în Costineşti reprezintă o pată neagră asupra întregii imagini a destinaţiei turistice România. Avem staţiuni care se dezvoltă frumos şi care investesc, fiind exemple de bună practică, dar nu ne putem preface că nu le vedem şi pe cele care nu ne fac cinste şi care chiar ne trag în jos”, a mai spus ministrul Cadariu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici