Video COVID-19 nu stă în calea formării viitorilor medici. Simularea examenului de admitere la UMF Cluj se va ţine online

  • Peste 1.670 de elevi vor susţine simularea examenului de admitere la UMF Cluj, online, pe 16 mai 2020
  • Pentru examenul de admitere vor fi puse la dispoziţie mai multe amfiteatre şi se vor lua măsuri stricte de distanţare socială
  • Studenţii UMF vor termina anul după programul stabilit iniţial, iar examenele vor avea loc online, spune rectorul universităţii
808 afișări

Epidemia nu afectează Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj. Activitatea didactică s-a mutat online. La fel va fi şi în cazul examenului de simulare a admiterii, programat pe 16 mai.

Anca Buzoianu, rector UMF Cluj: “Va avea loc online, pe o platformă video pe care am pregătit-o pentru studenţi şi pe care s-au organizat şi cursurile de pregătire în ceea ce priveşte examenul de simulare.”

Exceptie face examenul de admitere. Din motive de securitate, acesta nu va putea fi susţinut online, însă reprezentanţii universităţii au găsit deja soluţii.

“Universitatea poate să asigure măsurile de distanţare socială care se vor impune astfel încât înscrierea va fi total online, iar numărul de amfiteatre în care se va ţine admiterea va fi suplimentat astfel încât să respectăm distanţarea socială a candidaţilor.”

Cât despre studenţi, aceştia vor încheia anul după ce îşi vor da examenele online.

“Suntem pregătiţi cu câteva variante de examinare şi de evaluare a studenţilor online astfel încât să se poate încheia în timp util după orarul prevăzul la începutul anului toate activităţile didactice. Acesta a fost scopul nostru principal să nu peturbăm traseul educaţional, să nu îngheţăm anul universitar pentru că absolvenţii nostri trebuie să susţină examenul naţional de rezidenţiat" spune Anca Buzoianu.

Peste 1.670 de elevi s-au înscris anul acesta la simularea examenului de  admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, cu 100 mai mult ca anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici