COVID: Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane în Mallorca

Un bărbat a fost arestat în Spania, suspectat de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de persoane cu SARS-CoV-2, relatează BBC.

2224 afișări
Imaginea articolului COVID: Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane în Mallorca

Bărbatul de 40 de ani ar fi continuat să meargă la serviciu şi la sală, în ciuda faptului că tuşea şi avea febră de peste 40°C.

El s-a plimbat cu masca jos, tuşind şi spunând colegilor că avea să-i infecteze.

Cinci colegi de muncă şi trei persoane de la sala de sport au fost testate pozitiv. Alte 14 persoane - membri ai familiilor celor infectaţi - s-au îmbolnăvit, inclusiv trei copii de un an.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, poliţia spaniolă a declarat că bărbatul prezintă simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece acasă de la locul de muncă aflat în oraşul Manacor.

El a făcut un test PCR într-o seară, dar a doua zi a plecat la serviciu şi la sala de fitness, în aşteptarea rezultatelor.

Colegii săi i-au cerut să plece acasă, dar el a refuzat, au spus poliţiştii. Îşi dădea masca jos, tuşea şi spunea: „O să vă infectez pe toţi cu coronavirus”.

Când testul său a ieşit pozitiv, colegii au fost „alarmaţi”, potrivit poliţiei.

Niciunul dintre oameni nu s-a îmbolnăvit grav, a spus poliţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici