Crăciunul pe stil vechi: Turiştii moldoveni, ruşi sau ucraineni au început să vină în Valea Prahovei

Primii turişti moldoveni, ruşi sau ucraineni au ajuns în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor sărbători Crăciunul pe rit vechi, care este pe 7 ianuarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1752 afișări
Imaginea articolului Crăciunul pe stil vechi: Turiştii moldoveni, ruşi sau ucraineni au început să vină în Valea Prahovei

Crăciunul pe stil vechi: Turiştii moldoveni, ruşi sau ucraineni au început să vină în Valea Prahovei

Şeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că primii turişti de peste Prut care sărbătoresc după rit vechi Crăciunul au ajuns în staţiuni. Unii au venit individual, cu maşina personală, alţii cu grupuri.

„Sunt deja sosiţi peste 200 de turişti. Şi tot mai vin. Stau 3,4 zile maxim. Luni şi marţi este Crăciunul pe rit vechi. Vin la Sinaia pentru zăpadă. Nu sunt buni schiori, dar se dau cu sania, se plimbă. Vin pe ideea de a se distra în zăpadă. Atmosfera de iarnă îi atrage”, a declarat Popa.

Puţini hotelieri au pregătit însă oferte speciale pentru aceşti turişti, în general fiind perceput tariful standard.

La o pensiune din Valea Doftanei, Crăciunul pe rit vechi costă 1.870 de lei pentru două persoane. Pachetul include trei nopţi de cazare, în camera dublă, mic dejun, cine festive şi foc de tabără cu degustare de caşcavea. Pentru un copil mai mare de 7 ani, pentru care se solicită cazare cu pat suplimentar, tariful este de 90 lei pe noapte. Copiii mai mici de 7 ani au gratuitate la cazare cu mic dejun, fără pat suplimentar.

Turiştii au la dispoziţie sănii, biciclete, loc de joacă pentru copii, o mică bibliotecă de cărţi, wi-fi şi multă liniste şi relaxare, departe de aglomeraţie.

Reprezentanţii unui hotel de trei stele din Sinaia, construit în 1881, au declarat că pentru Crăciunul pe rit vechi nu mai au nicio cameră disponibilă. Tariful a fost de 450 de lei, pe noapte, camera dublă, cu mic dejun inclus.

La Buşteni, o vilă este închiriată turiştilor de peste Prut cu 650 de lei, camera, pe noapte. Pensiunea are 6 camere duble, cu baie propie, tv, sufragerie, bucătărie complet echipată.

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici