Craiova: Dragnea a semnat contractul pentru refacerea unui colegiu

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat, joi, la Craiova, contractul de finanţare prin POR, care presupune realizarea de reparaţii capitale la Colegiul "Ştefan Odobleja", obiectivul proiectului fiind îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie în respectiva unitate de învăţământ.

57 afișări
Imaginea articolului Craiova: Dragnea a semnat contractul pentru refacerea unui colegiu

Craiova: Dragnea a semnat contractul pentru refacerea unui colegiu (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Principalii beneficiari direcţi ai investiţiei sunt cei peste 1.800 de elevi ai colegiului şi cele 135 de cadre didactice care vor profesa aici.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 2,7 milioane lei (circa 624.000 euro), iar durata prevăzută este de şase luni.

Un alt contract de finanţare prin POR semnat recent de MDRAP vizează proiectul de reabilitare a Grupului Şcolar ICM George Bibescu din Craiova ca şcoală de arte şi meserii. Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 14,95 milioane lei, echivalentul a 3,4 milioane euro, are termen de implementare 15 luni.

Totodată, Liviu Dragnea a predat microbuzele destinate transportului de elevi din 12 comune şi a semnat un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

"Am înmânat personal cheile pentru aceste microbuze şcolare, pentru şcolile din judeţul Dolj: 12 microbuze s-au repartizat astăzi (n.r. - joi), alte două au fost date iniţial în faţa Guvernului şi mai urmează să vină încă 15 în tranşa a doua. Sunt foarte mulţi copii care au nevoie de transport, mai ales acum când vine iarna. Este important mai ales pentru copiii care sunt în localităţi îndepărtate. Le-am recomandat şoferilor să circule cu maximă atenţie, pentru că este vorba de transportul copiilor", a declarat Dragnea la înmânarea cheilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici