Craiova: Iustin Covei, amendat de poliţişti după ce a fost prins fără acte la volanul unei maşini

Iustin Covei, trimis în judecată pentru fraude bancare alături de alte persoane şi eliberat din închisoare sub control judiciar cu două zile în urmă, a fost amendat, marţi seară, de poliţiştii rutieri, cu 900 de lei, după ce a fost prins conducând o maşină fără să aibă actele la el.

80 afișări
Imaginea articolului Craiova: Iustin Covei, amendat de poliţişti după ce a fost prins fără acte la volanul unei maşini

Craiova: Iustin Covei, amendat de poliţişti după ce a fost prins fără acte la volanul unei maşini (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin, Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova, a fost oprit, marţi seară, de un echipaj al Serviciului Rutier, maşina sa, un autoturism BMW, având folie neagră pe geamuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fiul magistratului de la Curtea de Apel Craiova nu a putut prezenta actele atunci când i-au fost solicitate de către poliţişti.

"A fost amendat cu 900 lei pentru folie şi lipsa actelor. Nu a avut nicio menţiune de făcut, el semnând procesul-verbal încheiat de poliţişti", a declarat agent Ameila Căprărin.

Iustin Covei şi alţi opt acuzaţi de fraude bancare au fost eliberaţi din Penitenciarul Rahova, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererile acestora de eliberare sub control judiciar.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, luni, recursul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cazul deciziei Tribunalului Capitalei de eliberare sub control judiciar a lui Iustin Covei şi a celorlalte opt persoane care mai erau arestate în dosarul în care sunt judecaţi pentru fraude bancare.

Instanţa a decis ca cei nouă să fie eliberaţi sub control judiciar, impunându-le să nu părăsească localităţile de domiciliu pe perioada judecării. Totodată, instanţa le-a impus celor nouă să nu exercite profesia pe care o aveau şi prin prisma căreia au comis infracţiunile pentru care sunt judecaţi.

În 22 septembrie, Tribunalul Bucureşti admisese cererile de eliberare provizorie sub control judiciar făcute de Iustin Covei şi ceilalţi opt acuzaţi.

Iustin Covei s-a aflat în arest preventiv din luna septembrie a anului trecut.

Covei şi alte persoane sunt acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici