Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari a fost respinsă

Majorarea coeficienţilor de salarizare pentru unii funcţionari parlamentari a intrat în dezbaterea Guvernului cu titlu de amendament acceptat, dar a fost respinsă în final de premierul Emil Boc, susţin surse guvernamentale.

41 afișări
Imaginea articolului Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari a fost respinsă

Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari a fost respinsă (Imagine: Mediafax Foto)

"Majorarea salariilor pentru unii funcţionari parlamentari a intrat în dezbaterea Guvernului pe lista amendamentelor acceptate, dar a fost respinsă în final de premierul Emil Boc, după discuţii avute în principal pe acest subiect", au declarat agenţiei MEDIAFAX sursele citate.

Surse politice au declarat anterior că Guvernul a aprobat majorarea coeficienţilor de salarizare pentru unii funcţionari parlamentari, precum secretarii generali ai celor două camere, cu echivalentul a peste un salariu minim.

Astfel, coeficientul de salarizare pentru secretarul general de la Camera Deputaţilor şi Senat era indicat ca fiind ridicat de la 8,20 la 9,25, iar coeficientul pentru secretarul general adjunct de la cele două camere era majorat de la 7,20 la 8,50.

Totodată, era introdusă funcţia de şef de departament în Parlament, cu un coeficient de 8 salarii minime.

Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari figurează însă pe lista celor 39 de amendamente care a intrat în şedinţa de guvern cu titlu de propuneri acceptate, acesta fiind şi numărul total al amendamentelor acceptate, anunţat de Executiv.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că majorarea coeficienţilor nu se referă la parlamentarii aleşi.

"Guvernul nu a discutat despre majorarea salariilor parlamentarilor. Guvernul nu a avut şi nu are în vedere majorarea salariilor parlamentarilor. Nu s-a operat niciun fel de modificare a coeficienţilor de ierahizare în ceea ce îi priveşte pe parlamentari. Aceşti coeficienţi de ierarhizare, aferenţi funcţiilor din Parlament au fost menţinuţi exact în forma în care au fost înaintaţi spre Parlament", a spus Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici