Crimă cu sânge rece chiar în sediul SRI: Trei angajaţi conduşi de-o femeie au omorât un om

Trei foşti angajaţi ai SRI Timiş şi un superior al acestora sunt judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, de Tribunalul Militar Timişoara, după ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei să bată trei persoane care vroiau să fure fier vechi din curtea instituţiei, una murind.

4223 afișări
Imaginea articolului Crimă cu sânge rece chiar în sediul SRI: Trei angajaţi conduşi de-o femeie au omorât un om

Crimă cu sânge rece chiar în sediul SRI: Trei angajaţi conduşi de-o femeie au omorât un om (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, Radu Ilina, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a patru foşti angajaţi ai SRI va fi judecat la Tribunalul Militar Timişoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie.

Potrivit prim-procurorului, dosarul a fost instrumentat de Parchetul Militar Timişoara, fiind deschis în luna octombrie 2011, după ce trei angajaţi ai SRI ar fi omorât în bătaie, la comanda unui superior, un bărbat intrat în curtea instituţiei cu scopul de a fura fier vechi.

Avocatul a doi dintre foştii angajaţi ai SRI Timiş implicaţi în acest caz, Călin Stăiculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei patru inculpaţi sunt judecaţi în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

"Dosarul se află în curs de cercetare la un judecător al Tribunalului Militar Timişoara, având ca prim termen de judecată data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajaţi ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghiță şi Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotonent colonelul în rezervă Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei să bată trei persoane intrate în curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. În urma acestei altercaţii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte două suferind doar răni uşoare", a declarat avocatul.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Timişoara, apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind instrumentat din nou, de această dată de Secţia Parchetelor Militare. Această instituţie a decis retrimiterea dosarului la Timişoara pentru a fi judecat la Tribunalul Militar.

Potrivit avocatului Călin Stăiculescu, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare în acest caz.

Avocatul Călin Stăiculescu a explicat că atât cei trei angajaţi ai SRI, cât şi superiorul lor au fost trecuţi în rezervă, până la finalizarea procesului.

"Conform legilor, se dispune trecerea în rezervă în cazul în care angajaţi ai unei instituţii cum este SRI sunt anchetaţi", a explicat Stăiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici