Cros nocturn, concerte şi artificii, de Ziua Timişoarei - GALERIE FOTO

Aproximativ 350 de timişoreni au participat la crosul nocturn organizat de primărie cu ocazia Zilei Timişoarei, în timp ce alţi circa 20.000 de oameni au urmărit concertele din Piaţa Victoriei, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

391 afișări
Imaginea articolului Cros nocturn, concerte şi artificii, de Ziua Timişoarei - GALERIE FOTO

Cros nocturn, concerte şi artificii, de Ziua Timişoarei

Aproximativ 350 de timişoreni s-au aliniat la startul crosului nocturn şi au pornit sâmbătă seară, după ora 23.00, pe un traseu de trei kilometri. Cei mai rapizi au primit, la final, diplome, tricouri pe care scria "Ziua Timişoarei" şi cupe.

GALERIE FOTO

Participanţii au alergat din faţa Primăriei Timişoara, pe Podul Mihai Viteazu, prin faţa Universităţii de Vest, apoi s-au întors pe Podul Mihai Viteazu, prin Piaţa Huniade şi pe bulevardul I.C. Brătianu, iar finish-ul a fost la primărie.

Deşi a promis iniţial că va alerga în cadrul crosului nocturn, primarul Nicolae Robu nu a mai ajuns nici să dea startul întrecerii

"Am avut un ghinion, pentru că am jucat fotbal în ultima vreme şi am avut o problemă la picior, nu eram încă valid pentru alergare. Asta explică neparticiparea mea. Nu mai puteam să mă strecor prin mulţime pentru a da startul, am vrut să trec, dar nu aş fi putut ajunge în timp util, pentru că oamenii mă opresc, era o densitate de populaţie extraordinară pe tot traseul şi nu aş fi avut cum să ajung fără să mă opresc cu cei care ar fi vrut să schimbe o vorbă cu mine", a spus Robu.

Potrivit organizatorilor, în acest an s-au numărat, la start, peste 350 de persoane.

În aceeaşi seară, în Piaţa Victoriei au avut loc concerte susţinute de Ruby, Sore, Delia, Alex Velea, Andreea Bănică şi Smiley, care s-au încheiat cu un foc de artificii.

Conform estimărilor organizatorilor, au urmărit concertele peste 20.000 de persoane.

Ziua Timişoarei se sărbătoreşte în fiecare an în 3 august, devenind ziua oraşului printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Prin această hotărâre se marchează ca zi a oraşului momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici