Cseke Attila despre cazul din Slatina: Sunt indignat, vinovaţii să plătească dacă s-au făcut greşeli

Ministrul Sănătăţii este indignat de cazul în care un copil de 9 ani a decedat în urma unei fracturi la mână după ce a fost internat de la Spitalul Judeţean Slatina şi cere o anchetă la nivel local, atenţionând că vinovaţii trebuie să plătească mai ales dacă au dovedit lipsă de responsabilitate.

57 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila despre cazul din Slatina: Sunt indignat, vinovaţii să plătească dacă s-au făcut greşeli

Cseke Attila despre cazul din Slatina: Sunt indignat, vinovaţii să plătească dacă s-au făcut greşeli (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Sunt indignat. Nu am pregătire medicală, dar nu cred că este normal ca, în anul 2010, într-o ţară civilizată, un copil sau tânăr să moară din cauza unei fracturi. După cazul din Oradea, când un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat tot din cauza unei fracturi, acum este a doua situaţie cu care ne confruntăm în mai puţin de patru luni. Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar românesc", a declarat ministrul Sănătăţii citat într-un comunicat de presă al MS.

Ministrul a spus că în România există personal medical bine pregătit, devotat şi responsabil, dar din cauza unor "astfel de neglijenţe şi situaţii inexplicabile" din punctul lui de vedere, credibilitatea sistemului sanitar are de suferit şi "toate minunile medicale pe care adevăraţii profesionişti le săvârşesc sunt umbrite şi uitate".

"Chiar dacă sistemul sanitar nu poate fi judecat la fel ca şi celelalte sisteme, trebuie să începem ca şi aici vinovaţii să plătească, dacă se constată că s-au făcut greşeli, în special din lipsă de responsabilitate. Numai aşa putem intra în normalitate", a susţinut ministrul Sănătăţii.

O comisie a Ministerului Sănătăţii va verifica, sub aspect administrativ şi organizatoric, acest caz. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Olt, dar şi celor ai Colegiului Medicilor din România să analizeze de urgenţă cazul din punct de vedere al culpei medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici