Cseke: DSP şi serviciile de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, vineri, direcţiilor de sănătate publică (DSP) şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada cu temperaturi extreme.

24 afișări
Imaginea articolului Cseke: DSP şi serviciile de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară

Cseke: DSP şi serviciile de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cseke Attila a solicitat personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, echipajele serviciilor de ambulanţă vor fi în alertă, iar acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, acestea vor fi suplimentate.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Unităţile de primiri urgenţe au fost atenţionate să asigure numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a informat că vineri vremea va fi călduroasă în toată ţara, pe arii restrânse temperaturile vor ajunge la 36 de grade în vest, sud şi est, iar după-amiza indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici