- Home
- Social
- (09.12.2021, 18:27)
- Maria Simulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum alegem vinul pentru mesele festive de Crăciun şi Revelion? 5 greşeli de evitat
- Aşa cum a spus şi Robert Louis Stevenson, “Vinul reprezintă poezia îmbuteliată”.
- Cum friptura de porc este principala atracţie de pe masa de Crăciun, este recomandat ca aceasta să fie însoţită de vinul roşu, sec.
- Conform tradiţiei, în noaptea de Revelion este bine ca pe masă să fie preparate din peşte, care merg foarte bine cu vinurile albe.
835 afișări
Sărbătorile de iarnă se apropie, aşa că trebuie să ai grijă la tipurile de vin pe care le alegi pentru meniul festiv.
Desertul tradiţional, cozonacul, se potriveşte foarte bine cu vinuri albe sau rozé, dulci. La sfârşitul mesei nu pot lipsi vinarsul sau coniacul, care se alăture cafelei. Acestea îndeplinesc funcţia de băutură digestivă.
Din noaptea de Revelion, se spune că este bine ca pe masă să fie preparate din peşte, care merg foarte bine cu vinurile albe. Totodată, de la această masă, nu poate lipsi vinul spumant, deschis chiar în momentul trecerii dintre ani. Iar desertul, care cel mai adesea este tortul, dacă este preparat cu multă ciocolată, i se poate alătura un vin precum Merlot-ul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
-
Legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale a fost promulgată
-
Viaţa din interiorul lagărelor secrete de detenţie din Israel
-
Armata chineză susţine că a „alungat” un distrugător american din Marea Chinei de Sud
Consumul vinului poate fi văzut şi ca pe o artă. Dacă vrei să ai parte de o experienţă optimă poţi lua în calcul câteva reguli de consum a băuturii.
1. Vinurile nu trebuie amestecate
Încercarea de a servi mai multe sticle diferite în timpul aceleiaşi mese riscă să vă strice plăcerea, dar şi ficatul. Alegeţi o temă în care să combinaţi trei, cel mult patru vinuri, de la antreu până la desert, astfel încât să le puteţi aprecia din plin.
2. Paharele trebuie să fie potrivite
Dacă doriţi o experienţă completă puteţi să vă achiziţionaţi pahare speciale, ca cele de Burgundia sau Bordeaux.
3. Aveţi grijă la temperatura de servire
Luaţi cuburi de gheaţă şi una sau mai multe găleţi de gheaţă umplute cu o treime de apă pentru a vă reîmprospăta regulat vinurile.
4. Nu serviţi vinurile în orice ordine
Începeţi cu un vin de Porto sau un anisette ca aperitiv. Mergeţi în crescendo, de la cel mai tânăr vin la cel mai bătrân, de la cel mai puţin puternic la cel mai taninos, mai ales pentru vinurile roşii. Iar pentru cele albe este recomandat să începeţi cu cel mai fin. Şi nu uita, vinurile albe se consumă înaintea celor roşii.
5. Rezervaţi şampania pentru aperitiv sau pentru masă
Şampania la desert este un mit. Din contră, aceasta trebuie evitată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
Citește pe www.zf.ro: Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tinerilor le este frică să răspundă la telefon. 70% dintre persoanele care au participat la un sondaj preferă mesajele
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este antreprenorul care vrea să transforme cele mai arzătoare dorinţe ale oamenilor într-o afacere. El a creat şi vândut mai multe afaceri
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
PROSPORT.RO
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
CANCAN.RO
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe