Cum intră în Italia, în ciuda restricţiilor, cetăţenii din Republica Moldova

  • Republica Moldova este una dintre cele 16 ţări cu care Italia a întrerupt legăturile pentru a preveni importarea unui nou val de coronavirus
  • Cotidienele La Repubblica şi Il Giornale descriu cu lux de amănunte un traseu al cetăţenilor din Republica Moldova care doresc să ajungă în Italia
  • Un bilet de autocar costă 100 de euro la care se adaugă mita pentru şoferii de autocar şi vameşul de pe tură
1705 afișări
Imaginea articolului Cum intră în Italia, în ciuda restricţiilor, cetăţenii din Republica Moldova

Cum intră în Italia, în ciuda restricţiilor, cetăţenii din Republica Moldova

Cetăţenii din Republica Moldova sunt, în aceste zile, subiect de reportaje în presa italiană. Jurnaliştii de la cotidianul La Repubblica au realizat un reportaj în parcările din sudul Romei unde sosesc aceştia. O ordonanţa emisă de ministerul italian al Sănătăţii interzice, însă, intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, pe fondul crizei sanitare.

Informaţia a fost preluată şi de cotidianul Il Giornale, care descrie cum este încălcată legea pe ruta Chişinău-Roma. Chiar şoferii acestor curse ilegale povestesc cum ajung, fără probleme, în Capitala Italiei.

Un prim obstacol este vama de la Giurgiuleşti, poarta spre Europa.

„În funcţie de cine e pe tură, moldovenii plătesc 50 de euro sau mai mult, atât vameşului cât şi şoferului de autocar", a povestit un şofer jurnaliştilor italieni. În urma unor calcule estimate, vameşii ar putea câştiga şi 3.000 de euro pe tură.

Odată ce au pus piciorul în Uniunea Europeană, nu îi mai controlează nimeni. În 36 de ore, plătind 100 de euro pe bilet, moldovenii ajung la Milano, Trento, Padova sau Roma. Şoferii sunt informaţi dacă la destinaţie autorităţile italiene efectuează controale. Pentru a le evita, ei opresc înainte de punctul de sosire şi călătorii îşi sună rudele să îi preia cu maşinile personale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici