Cum poţi să faci shopping de ani de vechime în muncă. Costul e piperat

  • Îţi vei putea cumpăra vechime în muncă pentru pensie
  • Un an de vechime îţi scoate din buzunar până la 5.700 de lei
  • Legea ar putea intra în vigoare din 2021
2199 afișări

Vrei să ieşi la pensie, dar îţi lipsesc câţiva ani de vechime în muncă? Stai liniştit, că statul îţi promite că te va lăsa să ţi-i cumperi. Ministerul muncii vrea să modifice legea pensiilor şi astfel îţi vei putea cumpăra până la şase ani de contribuţie la pensie. Te va costa între 2.700 şi 5.700 de lei pentru fiecare an lucrat, în funcţie de cât era nivelul salariului minim în anul respectiv. În prezent, cei 5 milioane de pensionari din România câştigă o pensie medie de circa 1.400 de lei pe lună.

 VIORICA MORAR, consultant pensie: ”În 2021 ar putea intra în vigoare legea. Se pare că ea va suporta modificări, nu ştim încă în ce măsură .Pot să-şi cumpere această vechime persoanele care au buletin de România, sunt cetăţeni români, chiar dacă au rezidenţă şi în străinătate”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici