Cum s-a înecat hidrocentrala de pe Jiu in PET-urile românilor

Sute de tone de deşeuri menajere, PET-uri, arbuşti, dar şi animale moarte, aparatură electrocasnică sau diferite obiecte de uz casnic pun în pericol an de an funcţionarea normală a hidrocentralelor din toată ţara.

945 afișări
Imaginea articolului Cum s-a înecat hidrocentrala de pe Jiu in PET-urile românilor

Cum s-a înecat hidrocentrala de pe Jiu in PET-urile românilor

În ultimii cinci ani, poluarea apelor de suprafaţă a fost tot mai pronunţată, susţin reprezentanţii Hidroelectrica. Luate de râuri, gunoaiele parcurg o întreagă călătorie, de la izvoare şi până la construcţiile hidrotehnice, care sunt primele obstacole în calea lor. 

Recent, un astfel de caz s-a înregistrat pe râul Jiu, unde o viitură a adus sute de metri cubi de PET-uri şi tone de alte deşeuri riscând să "înece" centralele hidroelectrice de la Vădeni şi Târgu Jiu. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, este revoltat de situaţie şi spune că problema apare în primăvara fiecărui an nu numai pe Jiu, ci pe toate râurile, punând în pericol construcţiile hidrotehnice şi siguranţa locuitorilor. 

El spune că vina aparţine Apelor Române, instituţie căreia Hidroelectrica îi plăteşte anual taxe de 80 de milioane de euro pentru apă şi care are obligaţia să cureţe apele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici