Cum te refaci după 70 de zile de greva foamei. Cristina Anghel: „Deocamdată, voi mânca doar două mere coapte şi patru linguriţe de iaurt pe zi”

Învăţătoarea Cristina Anghel a renunţat luni la greva foamei, după 70 de zile. Ea a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a simţit foarte rău şi că ar fi murit dacă ar fi continuat protestul o săptămână: "M-am simţit rău. Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream. Dacă este nevoie mai intru de o sută de ori în greva foamei. Mă întristează faptul că guvernanţii sunt inflexibili şi nu au negociat nimic".

112 afișări
Imaginea articolului Cum te refaci după 70 de zile de greva foamei. Cristina Anghel: „Deocamdată, voi mânca doar două mere coapte şi patru linguriţe de iaurt pe zi”

Cum te refaci după 70 de zile de greva foamei. Cristina Anghel: „Deocamdată, voi mânca doar două mere coapte şi patru linguriţe de iaurt pe zi” (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto/AFP)

Cristina Anghel a precizat că va reveni la un regim normal de viaţă, dezvăluind ce alimente are voie să consume în prima fază: " Aşa-zis regim normal de alimentaţie pentru că nici înainte de a intra în grevă nu mâncam decât anumite alimente şi din meniul meu era exclusă mâncarea procesată, gătită. Deocamdată, voi mânca doar două mere coapte pe zi, fără coajă şi sâmburi şi patru linguriţe de iaurt pe zi".

Cel care a convins-o pe învăţătoare să renunţe la greva foamei a fost Arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghita şi Covasna. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a salutat decizia învăţătoarei de a renunţa la greva foamei şi a asigurat-o pe aceasta că a înţeles exact mesajul transmis prin acest protest.

Citeşte mai multe despre cum se reface Cristina Anghel după greva foamei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici