Curăţenie generală pe marile bulevarde ale Capitalei, începând din acest weekend

Operatorii de salubrizare din Bucureşti vor demara, în acest weekend, acţiuni de curăţenie pe marile bulevarde, în paralel fiind făcute lucrări de astupare a gropilor din carosabil şi de amenajare în parcuri, informează municipalitatea.

613 afișări
Imaginea articolului Curăţenie generală pe marile bulevarde ale Capitalei, începând din acest weekend

Curăţenie generală pe marile bulevarde ale Capitalei, începând din acest weekend

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, joi, comandamentul pentru curăţenia de primăvară, la care au participat reprezentanţii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum şi direcţiile din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) implicate în acest program.

Din dispoziţia lui Oprescu, în acest weekend, în toate sectoarele Capitalei, se vor demara acţiuni de salubrizare a marilor bulevarde. "Cu un număr de 66 de utilaje şi 142 de operatori manuali, operatorii de salubrizare din Bucureşti vor matura mecanizat şi manual străzile, vor spăla bulevardele şi vor elimina depozitele de deşeuri stradale. Operatorii vor reface sau înlocui coşurile de gunoi şi containerele pentru deşeuri", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, în cele zece parcuri administrate de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) vor fi făcute lucrări de întreţinere arbori, vor fi reamenajate spaţiile verzi, vor fi plantate flori din serele ALPAB şi se vor repara şi vopsi băncile, gardurile, panourile şi ţâşnitorile.

De lucru va avea şi Administraţia Străzilor, care va continua acţiunile de curăţare, înlocuire şi îndreptare a indicatoarelor rutiere, stâlpişorilor şi gardurilor de protecţie deteriorate, urmând să fie schimbate şi dispozitivele de limitare a vitezei la care se impune acest lucru.

PMB mai precizează că firmele de construcţii execută lucrări de astupare a gropilor de pe marile artere şi bulevarde cu mixtură asfaltică rece şi, imediat ce temperaturile vor creşte, vor demara lucrări de reabilitare şi întreţinere şi de trasare a marcajelor rutiere.

Totodată, Direcţia de Mediu din PMB va desfăşura acţiuni de plantare a 1.500 de arbori, arbuşti şi plante ornamentale, cu sprijinul voluntarilor, elevilor şi ONG-urilor.

Compania Luxten va verifica sistemul de iluminat public, pentru a remedia eventualele disfuncţionalităţi, iar ApaNova va efectua acţiuni de curăţare preventivă a canalelor colectoare şi de serviciu, a gurilor de scurgere şi a colectoarelor mari.

Pe de altă parte, potrivit dispoziţiilor primarului general, Inspectorii Direcţiei de Inspecţie şi Control din PMB vor desfăşura acţiuni de control prin care vor identifica terenurile virane şi alte zone publice unde se acumulează deşeuri în mod necontrolat şi vor da sancţiuni conform legii.

Municipalitatea mai anunţă că vor fi identificate construcţiile ilegale existente pe arterele principale şi în parcurile publice, urmând să fie dispune măsuri privind desfiinţarea acestora.

Acţiunile inspectorilor Direcţiei de Control vor mai viza identificarea panourilor, prismelor şi banerelor publicitare amplasate ilegal, precum şi a afişelor amplasate în locuri neautorizate dar şi localizarea maşinilor abandonate şi transmiterea situaţiei acestora, spre soluţionare, către primăriile de sector.

Inspectorii vor verifica şi dacă şantierele de construcţii respectă normele de salubritate şi vor intensifica acţiunile de control privind comerţul stradal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici