Cursurile au fost suspendate, joi, în 50 de unităţi de învăţământ din cinci judeţe

Cursurile au fost suspendate, joi, în 50 de unităţi de învăţământ din judeţele Călăraşi, Vaslui, Botoşani, Ialomiţa şi Brăila, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

180 afișări
Imaginea articolului Cursurile au fost suspendate, joi, în 50 de unităţi de învăţământ din cinci judeţe

Cursurile au fost suspendate, joi, în 50 de unităţi de învăţământ din cinci judeţe (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Astfel, în judeţul Călăraşi, cursurile au fost suspendate în 20 de şcoli, în timp ce în judeţele Vaslui şi Botoşani s-a decis suspendarea activităţii didactice în câte 10 unităţi şcolare. Alte 13 unităţi de învăţământ au fost închise în judeţele Ialomiţa (8) şi Brăila (5).

Numărul total de elevi şi preşcolari care nu au mers la şcoală joi este de 16.402.

MECTS a precizat că, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea acolo unde condiţiile meteo-climatice nefavorabile o impun.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici