Curtea de Apel Piteşti a respins recursul lui Solomon la măsura arestării preventive

Curtea de Apel Piteşti a respins, vineri, ca nefondat, recursul formulat de primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon faţă de menţinerea măsurii arestării preventive dispusă de Tribunalul Argeş, decizia instanţei fiind definitivă.

59 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Piteşti a respins recursul lui Solomon la măsura arestării preventive

Curtea de Apel Piteşti a respins recursul lui Solomon la măsura arestării preventive (Imagine: Bogdan_Danescu/Mediafax Foto)

Şedinţa de judecată, care a fost publică, a durat aproximativ trei ore, la ea fiind prezentă ediul şef suspendat al Craiovei, însoţit de avocatul său.

În timpul şedinţei de judecată, Solomon a cerut instanţei să fie judecat în libertate deoarece nu reprezintă un pericol social şi a reiterat faptul că nu este vinovat şi că nu a luat mită de la Cornel Penescu.

Primarul suspendat al Craiovei a fost dus apoi la Penitenciarul Colibaşi, sub escortă, iar sentinţa a rămas în pronunţare, decizia fiind dată de către judecătorii Curţii de Apel Piteşti vineri după-amiază.

Tribunalul Argeş a decis, în 10 mai, menţinerea arestării preventive şi a amânat din nou începerea judecării pe fond a procesului în care Antonie Solomon este judecat în stare de arest preventiv pentru fapte de corupţie, într-un dosar în care este implicat şi omul de afaceri piteştean Cornel Penescu.

După pronunţarea deciziei privind menţinerea arestării preventive în cazul lui Solomon, acesta a făcut recurs, care a fost judecat, vineri, de Curtea de Apel Piteşti.

Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Edilul suspendat al Craiovei este din 23 martie la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat după trei săptămâni petrecute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. În această perioadă, Solomon a depus două cereri de eliberare sub control judiciar şi o cerere de eliberare pe cauţiune, care au fost respinse de către magistraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici