Cutremur la CNN. Boss-ul Zucker demisionează, după ce a ascuns relaţia cu o colegă

Numele şefului organizaţiei a apărut în ancheta internă declanşată asupra lui Chris Cuomo, fratele guvernatorului statului New York, obligat să părăsească funcţia pentru că a fost acuzat de hărţuire sexuală.

1736 afișări
Imaginea articolului Cutremur la CNN. Boss-ul Zucker demisionează, după ce a ascuns relaţia cu o colegă

Jeff Zucker

„Au fost 9 ani grozavi şi nu mi-aş fi dorit să se termine aşa”, preşedintele CNN, Jeff Zucker, şi-a dat demisia pentru că a tăinuit povestea de dragoste cu „cel mai apropiat colaborator al său”. În vârstă de 56 de ani şi de 9 ani în fruntea reţelei All News, Zucker este şi preşedintele WarnerMedia News şi al diviziei sale de sport, ca atare, unul dintre cei mai puternici lideri ai televiziunii americane.

Relaţia cu Allison Gollust, şefa de marketing şi comunicare, este o reacţie indirectă a anchetelor asupra fraţilor Cuomo: a apărut, de fapt, în timpul anchetei interne a reţelei asupra lui Chris Cuomo, prezentatorul de prim-time concediat pentru că şi-a ajutat frate Andrew să se ocupe de scandalul sexual care a dus vara trecută la demisia sa din funcţia de guvernator al statului New York.

Allison, fost colaborator al lui Zucker când era la NBC, a fost purtător de cuvânt al lui Andrew timp de patru luni, în 2012, dar a plecat când Jeff a fost pus în fruntea CNN. Relaţia începuse când amândoi erau încă căsătoriţi şi nu era un mister pentru nimeni. Apoi, divorţaseră de soţii lor respectivi la câteva luni unul de celălalt. Iniţial, Zucker l-a apărat pe Chris Cuomo, dar apoi s-a dezis de el, când noi acuzaţii de hărţuire sexuală au agravat poziţia prezentatorului.

Chris contestă termenii concedierii şi, pentru a-şi apăra pretenţiile, l-a angajat pe Bryan Freedman. Iată cum ar decurge lucrurile, potrivit lui Zucker: „În cursul unei investigaţii asupra lui Cuomo, am fost întrebat despre o relaţie consensuală cu cel mai apropiat coleg al meu, cineva cu care am lucrat de peste 20 de ani”, a scris fostul preşedinte. „Acea relaţie a evoluat în ultimii ani. Ar fi trebuit s-o dezvălui când a început, dar nu am făcut-o. Am greşit şi, în consecinţă, îmi dau demisia”.

Plecarea lui Zucker a intrat în vigoare imediat şi face ravagii în planurile reţelei fondate în 1980 de Ted Turner, care, împreună cu compania sa-mamă, este de aşteptat să fie achiziţionată în cursul anului 2022 de Discovery Inc, într-una dintre cele mai importante fuziuni din lume în industria medie.

Demisia vine şi în momentul în care CNN este pe cale să lanseze cel mai ambiţios proiect din istoria sa lungă: lansarea serviciului de streaming Cnn + pentru care reţeaua l-a luat pe Chris Wallace de la Fox.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici