Cutremur puternic, cu magnitudinea 6,1, înregistrat luni în Grecia. Un mort şi clădiri avariate pe insula Creta

  • Seismul a fost a anunţat de Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).
  • Mişcarea pământului a determinat evacuarea unei şcoli.
  • Cutremurul a ucis un muncitor care lucra într-o biserică.
1582 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic, cu magnitudinea 6,1, înregistrat luni în Grecia. Un mort şi clădiri avariate pe insula Creta

Cutremur puternic, cu magnitudinea 5,8, înregistrat luni în Grecia. Clădiri avariate pe insula Creta

Un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter a fost înregistrat pe insula Creta, la o adâncime de 13 kilometri. Cutremurul a avut loc la 16 kilometri în larg de Heraklion, cel mai important oraş de pe insulă.

Cutremurul, conform celor comunicate de Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), care a înregistrat magnitudinea, a avut loc la ora 08.17, ora României.

Un martor din Heraklion, citat de Independent, a povestit că o şcoală a fost evacuată în urma cutremurului, în timp ce un altul a spus că clădirile au tremurat.

O persoană a murit. Televiziunea greacă Ert. Este vorba despte un muncitor care desfăşura lucrări în interiorul unei biserici din Arkalochori al cărei acoperiş s-a prăbuşit după cutremur.

Ministrul Protecţiei Civile, Christos Stylianidis, a ajuns deja la faţa locului. Pompierii au descris situaţia ca fiind „foarte dificilă”, există cel puţin trei persoane prinse în casele lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici