Cuvinte grele de la preşedintele Dumei: Şefii de stat ai ţărilor care înarmează Ucraina sunt criminali. Cine este considerat „capul răutăţilor”

Toţi şefii de stat ai ţărilor care furnizează arme Ucrainei trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei ca şi criminali de război, cere public un oficial de la Kremlin.

7831 afișări
Imaginea articolului Cuvinte grele de la preşedintele Dumei: Şefii de stat ai ţărilor care înarmează Ucraina sunt criminali. Cine este considerat „capul răutăţilor”

Cuvinte grele de preşedintele Dumei: Şefii de stat ai ţărilor care înarmează Ucraina sunt criminali. Cine este considerat capul răutăţilor

Preşedintele Dumei, camera inferioară a Parlamentului rus, Viacheslav Volodin, a scris astăzi acest mesaj războinic pe canalul său Telegram, potrivit agenţiei ruse Tass.

„Liderii statelor europene conduse de Germania îşi pot trage popoarele în probleme enorme. Ei devin parte a conflictului prin furnizarea de arme Ucrainei. Toţi şefii de stat care au decis să furnizeze arme au devenit murdari şi trebuie aduşi în faţa justiţiei ca criminali de război”, a scris Volodin.

Ucrainenii au găsit 621 de ruşi suspectaţi de crime de război

În replică, autorităţile ucrainene au identificat până acum 621 de cetăţeni ruşi suspectaţi de comiterea de crime de război în invazia Ucrainei, a informat Procuratura Generală a ţării, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Aceştia sunt reprezentanţi ai conducerii militare şi politice ruse, cum ar fi miniştri, deputaţi, ofiţeri de comandă militară, oficiali şi şefi ai forţelor de ordine. Până în prezent, au existat 9.247 de proceduri penale pentru agresiune şi crime de război comise de Rusia în Ucraina din 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici