Dâmboviţa: 46 de persoane, găsite de poliţişti într-o dubă de transport marfă şi într-o Dacie papuc

O dubă de transport marfă în care se aflau 28 de persoane şi o Dacie papuc cu 18 călători au fost oprite, miercuri, în trafic de poliţiştii rutieri din Dâmboviţa, oamenii spunând că au acceptat să stea pe bănci improvizate şi pe lăzi de bere întrucât nu au alte mijloace de transport.

1172 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: 46 de persoane, găsite de poliţişti într-o dubă de transport marfă şi într-o Dacie papuc

Dâmboviţa: 46 de persoane, găsite de poliţişti într-o dubă de transport marfă şi într-o Dacie papuc (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, poliţiştii rutieri au oprit în trafic peste 1.500 de autovehicule de transport marfă, în timpul unei acţiuni pe drumurile publice din judeţ.

Astfel, în unele dintre autovehiculele de transport marfă au fost găsite persoane luate la ocazie, oamenii spunând că acceptă astfel de condiţii de navetă întrucât nu au alte mijloace de transport.

"Nu avem cu ce să mergem la serviciu. Unii lucrăm cu ziua, alţii de abia avem câte un serviciu şi ăla plătit prost. De aceea mergem aşa, e riscant, dar nu avem ce face", a afirmat un călător.

Oamenii legii au descoperit într-o dubă de transport marfă 28 de persoane, iar într-o Dacie papuc, 18 pasageri.

"Oamenii spun că merg la muncă, la recoltat cartofi şi nu au alte mijloace de transport, ei fiind depistaţi pe bănci improvizate, scaune şi pe lăzi de bere şi oricând ar fi putut fi victimele unei tragedii rutiere. Acţiunea s-a desfăşurat timp de şapte ore, la ea participând peste o sută de poliţişti, iar aceste acţiuni vor continua", a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisar şef Ion Niculae.

În alte autovehicule de transport mărfuri au fost găsite 15, 12 sau 10 persoane, oamenii fiind coborâţi din autovehicule şi obligaţi să îşi continue deplasarea cu alte maşini.

La acţiune au participat peste 100 de poliţişti, fiind date 501 amenzi în valoare 111.000 lei, iar 15 certificate de înmatriculare au fost retrase şi cinci permise de conducere au fost suspendate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici