Dan Diaconescu la DNA: Nimeni nu s-ar fi întors din străinătate pentru o asemenea glumă

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit luni după-amiază la sediul DNA, unde va fi audiat de procurorii anticorupţie, el declarând că nu exclude posibilitatea să fie "închis" şi precizând că a crezut că ancheta procurorilor anticorupţie este o farsă, o glumă.

112 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu la DNA: Nimeni nu s-ar fi întors din străinătate pentru o asemenea glumă

Dan Diaconescu la DNA: Nimeni nu s-ar fi întors din străinătate pentru o asemenea glumă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Diaconescu a povestit că a fost plecat din ţară pentru câteva zile, într-o scurtă vacanţă, şi că s-a întors imediat ce a aflat despre percheziţiile procurorilor.

"Nimeni nu s-ar fi întors pentru o asemenea glumă", a spus Diaconescu.

El a criticat decizia procurorilor de a face o percheziţie la domiciliul său în timp ce el nu era în ţară, acuzându-i pe anchetatori că ştiau când a plecat şi când va reveni în ţară, el fiind "monitorizat" permanent.

Diaconescu a relatat jurnaliştilor care-l aşteptau în faţa DNA că a aflat de percheziţii de la menajera sa, care l-a sunat pentru a-i spune că "mai mulţi oameni solizi" au venit la locuinţa acestuia.

Diaconescu a precizat că a aflat că anchetatorii căutau mai multe casete, însă nu au ridicat nimic.

"Sunt cameraman amator şi filmez de zece ani tot ce mi se pare interesant, aşa că am o colecţie impresionantă de casete. Cu ministrul cutare, cu deputatul cutare...", a spus Diaconescu.

El a mai anunţat că procurorii au percheziţionat, pe lângă locuinţa sa, şi sediul OTV, precum şi o casă din strada Franklin din Capitală, în care este sediul social al OTV.

"Am înţeles că au săpat pe-acolo prin curte, poate o căutau pe Elodia", a spus Dan Diaconescu.

El a ţinut să arate că, deşi este patronul OTV şi este "cel care conduce ostilităţile acolo", acest lucru nu este stipulat în acte.

"Nu există acte care să mă lege de postul de televiziune", a mai spus Diaconescu, precizând că a recurs la această măsură la sfatul avocaţilor săi.

Diaconescu a fost întrebat de dosarul deschis de procurorii DNA pe numele unuia dintre cei care fac emisiuni la OTV, Doru Pârv, acuzat că i-ar fi cerut bani unui primar pentru a nu difuza imagini compromiţătoare.

"Nu-l cunosc pe acest primar", a spus Diaconescu.

El nu a exclus varianta de a fi "închis" în urma audierii de luni după-amiază.

"Vă vor ţine la curent colegii mei, în cazul în care eu voi fi închis", a spus Diaconescu, criticând "grava infracţiune" a procurorilor de a-i percheziţiona casa în absenţa lui.

Diaconescu a amintit de episodul petrecut în timpul mandatului de preşedinte al lui Emil Constantinescu, atunci când televiziunea sa a fost închisă, însă a evitat să facă vreo critică la adresa regimului politic actual, spunând că, momentan, "nu există probe".

Întrebat despre audierea sa la DNA, în februarie, Dan Diaconescu a răspuns: "Am fost în februarie şi am băut o cafea cu procurorii DNA".

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, în 19 februarie, la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene Zărand, Ion Moţ, l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului, declarau surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici