Dan Voiculescu pierde, în primă instanţă, procesul cu verişoara sa Paraschiva Silaghi

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, acţiunea făcută de Dan Voiculescu împotriva verişoarei sale din străinătate Paraschiva Silaghi, care l-a acuzat că a oferit fostei Securităţi informaţii despre ea, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti

115 afișări
Imaginea articolului Dan Voiculescu pierde, în primă instanţă, procesul cu verişoara sa Paraschiva Silaghi

Dan Voiculescu pierde, în primă instanţă, procesul cu verişoara sa Paraschiva Silaghi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În acest dosar, Voiculescu a cerut instanţei să o oblige pe Silaghi la plata a peste 130.000 de euro drept daune morale generate de schimbarea unei declaraţii pe care aceasta o făcuse la CNSAS.

Dan Voiculescu a introdus acţiunea împotriva verişoarei sale în iulie 2012.

El spunea, în legătură cu solicitarea Paraschivei Silaghi de a-şi schimba declaraţiile iniţiale în procesul cu CNSAS, că, înaintea modificării acestora, verişoara îi solicitase, cu împrumut, 40.000 de euro, sumă pe care el a refuzat să i-o dea.

Paraschiva Silaghi a declarat, pentru MEDIAFAX, că şi-a schimbat declaraţia faţă de Dan Voiculescu pentru că atunci când a dat prima declaraţie "nu a avut în faţă actele de la CNSAS".

În 10 martie 2011, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil că Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii, cu numele conspirativ "Felix".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici