Daniel Brata, cercetat pentru tentativă de omor calificat, a fost arestat - VIDEO

Sportivul Daniel Brata, cercetat pentru tentativă de omor calificat după ce ar fi bătut un tânăr din Oradea, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 20 de zile, de magistraţii Tribunalului Bihor, avocaţii săi declarând că vor face recurs la decizia judecătorilor.

492 afișări
Imaginea articolului Daniel Brata, cercetat pentru tentativă de omor calificat, a fost arestat - VIDEO

Daniel Brata (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Campionul naţional la judo Daniel Brata a fost scos, miercuri, din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pe o uşă lăturalnică, pentru a nu fi văzut de jurnalişti, după care fusese dus la Tribunal, unde s-a judecat în şedinţă secretă propunerea de arestare preventivă a sa, tot printr-o zonă ferită de accesul presei.

În timp ce judecătorii deliberau, Brata a ieşit însă din sala de judecată pentru a face declaraţii, el fiind fără cătuşe, deoarece ordonanţa de reţinere emisă pe numele său a expirat în timpul dezbaterilor.

Astfel, Brata a făcut o scurtă declaraţie jurnaliştilor, în care a explicat că l-a lovit o singură dată pe orădeanul Adrian Popa, motivând că s-a temut că acesta îl va ataca. Totodată, Daniel Brata a susţinut că în timpul în care Adrian Popa a fost la pământ, Valentin Radu, un alt sportiv cercetat în stare de libertate în dosar, l-ar fi lovit "de două, maxim trei ori, cu piciorul".

Video Stirileprotv.ro

Potrivit unor surse judiciare, Brata a susţinut în faţa instanţei că i-a atras atenţia colegului său de lot Valentin Radu să nu îl mai lovească pe Adrian Popa şi că el, împreună cu un alt coleg, Cristian Bodârlău, l-au urcat pe orădean în taxi, ca să ajungă la spital.

În urma audierilor, judecătorii au decis arestarea lui Brata pentru 20 de zile, şi nu pentru 29, cum au solicitat procurorii, apreciind că sportivul a avut o "atitudinea sinceră" în faţa instanţei.

"Noi considerăm că decizia instanţei de a dispune arestarea clientului nostru nu este fondată, motiv pentru care mâine (joi - n.r.) o vom ataca prin recurs. Convingerea noastră este că Daniel Brata nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi poate fi cercetat în stare de libertate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre avocaţii sportivului, Dorin Caba, după pronunţarea sentinţei.

Cererea făcută de procurori pentru arestarea în lipsă a celui de-al doilea sportiv implicat, Valentin Radu, acuzat tot de tentativă de omor calificat în acest dosar, a fost disjunsă într-un alt dosar şi se va judeca după întoarcerea acestuia din China, unde participă la Jocurile Universitare.

Campionul naţional la judo Daniel Brata a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativă de omor calificat, afirmau surse judiciare, care adăugau că un alt coleg al acestuia, Valentin Radu, este cercetat în libertate după ce, în iulie, cei doi ar fi agresat un tânăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici