Daniel Constantin: Se anunţă secetă în iulie şi august. Sumele pentru sisteme de irigaţii se vor dubla

În lunile iulie şi august se anunţă secetă, iar sumele din fonduri europene pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune la sistemele de irigaţii vor creşte la 60 de milioane de euro, faţă de 25 de milioane de euro în 2012, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

514 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Se anunţă secetă în iulie şi august. Sumele pentru sisteme de irigaţii se vor dubla

Constantin: Se anunţă secetă în iulie şi august. Sumele pentru sisteme de irigaţii se vor dubla (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am discutat şi despre sectorul de irigaţii şi despre cum se poaţe interveni, pentru că se anunţă şi în acest an, în lunile iulie şi august, secetă. Am anunţat ca avem deja un act normativ în curs de avizare astfel încât să realizăm o măsură care nu s-a mai întreprins din 1997, şi anume să aducem pe banii Ministerului Agriculturii şi să facem prima umplere pe canale", a spus ministrul.

El a adăugat că, astfel, costurile pe care le plătesc fermierii pentru apă nu vor mai fi atât de mari.

"În 2012, din fonduri europene, aveam alocată o sumă de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune, acele sisteme secundare care sunt în administrarea asociaţiilor de udători. Am mărit sumele în acest an de la 25 la 60 de milioane de euro", a mai spus ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici