Video David Cameron, moment de reculegere la clubul Colectiv. Premierul britanic a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare - FOTO, VIDEO

Premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat, miercuri, în prima sa vizită în România, a ajuns la locul tragediei din Colectiv, unde a depus o coroană de flori, a ţinut un moment de reculegere şi a aprins o lumânare.

6816 afișări

David Cameron a plecat de la Palatul Victoria, după o întrevedere de peste o oră cu Dacian Cioloş, cei doi oficiali nefăcând declaraţii de presă nici la începutul şi nici la finalul întâlnirii.

Premierul Marii Britanii a mers apoi la clubul Colectiv. El a fost întâmpinat la clubul Colectiv de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. De asemenea, acolo se află şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

La faţa locului au fost luate măsuri sporite de securitate.

Miercuri, se împlinesc 40 de zile de la incendiul în urma căruia 60 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Premierul britanic a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 15.00 şi a fost întâmpinat de către premierul Dacian Cioloş. Cei doi oficiali s-au oprit apoi pe holul Palatului Victoria, unde au făcut fotografii, Dacian Cioloş invitându-l apoi pe premierul britanic să viziteze mai multe săli ale Guvernului.

Premierul Cioloş declara, marţi, că la întrevederea cu premierul David Cameron va fi abordat şi subiectul legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene. De altfel, aceasta va fi şi una dintre temele care vor fi discutate la Consiliul European care va avea loc în 17-18 decembrie la Bruxelles şi la care România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloş.

La ora 16.45, David Cameron va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul britanic David Cameron se află în prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu iniţiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar şi pe fondul crizei imigranţilor şi al riscurilor teroriste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici