De azi intră în vigoare Legea mirosurilor. Amenzi de 100.000 de lei pentru firmele care „deranjează olfactiv”

  • Legea mirosurilor intră în vigoare joi
  • Legea aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”
2981 afișări
Imaginea articolului De azi intră în vigoare Legea mirosurilor. Amenzi de 100.000 de lei pentru firmele care „deranjează olfactiv”

Firmele care gestionează deşeuri sunt pasibile de amenzi foarte mari dacă nu reduc „disconfortul olfactiv”

Legea mirosurilor intră în vigoare joi. Legea aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”.
 
Conform avocatnet.ro, legea mirosurilor, care se va aplica de joi, va aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv" - obligaţia expresă de a avea sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum şi deţinerea şi respectarea unui plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.
 
Pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt prevăzute amenzi care ajung până la 100.000 de lei, existând şi riscul închiderii activităţii.
 
Aceeaşi sursă notează că Guvernul trebuie să vină curând cu o hotărâre prin care să completeze cadrul legal, altfel noile obligaţii nu se pot aplica.
 
Legea obligă firmele şi alţi operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv, printre altele. Este vorba de cei care pot genera disconfort olfactiv.
 
Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptată în 17 iunie de Camera Deputaţilor, cu 309 voturi „pentru” şi o abţinere.
 
Parlamentarii USR susţineau că primarii nu pot închide fermele care sunt supuse reglementărilor privind protecţia mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici