De Crăciun avem temperaturi ca de Paşte

  • În ziua de Crăciun, în Craiova, termometrele au arătat 10 grade Celsius.
  • Meteorolog: temperaturile sunt cu 10-15 grade mai mari decât normalul termic al perioadei.
  • Luni dimineaţa, minimele vor fi între -1 şi 3 grade.
498 afișări
Imaginea articolului De Crăciun avem temperaturi ca de Paşte

De Crăciun avem temperaturi ca de Paşte

Încălzirea globală ne lasă fără zăpadă de Crăciun. Ultimele patru zile au fost cele mai calde din luna aceasta. Termometrele au înregistrat, astăzi, 12 grade C, în Lunca Dunării, iar vremea neobişnuit de caldă pentru această perioadă se va menţine şi în prima săptămână din luna ianuarie a anului viitor, spune Ion Marinică, meteorolog.

„Sigur, depăşeşte normalul termic cu mai mult de 10-15 grade al acestei perioade. Vorbesc de normalul termic dacă mă refer la mediile multianuale ale secolului trecut”, a declarat  Ion Marinică, meteorolog.

La Craiova, o magnolie înmugurită te face să crezi că este Paştele, nu Crăciunul. Localnicii se bucură de vremea frumoasă, dar puţină zăpdă i-ar fi integrat mai bine în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

8 grade au fost şi la Constanţa. Vremea caldă i-a scos din case şi pe locuintorii de la malul mării. Virginia este grafician şi locuieşte în  Eforie Nord. A ales să relaxeze, în prima zi de Crăciun, pe plajă, făcând poze lebedelor, care de câţiva ani se adună aici. În golfuleţul din Eforie, vremea este perfectă pentru iernat.

„Iubesc lebedele, iubesc să fiu aproape de mare. (...) Mi se pare o zi plăcută, numai bună de plimbat”, a declarat Virginia, locuitor din Eforie Nord.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici