Decizie importantă. CFR Călători a retras din circulaţie locomotivele similare celei implicate în accidentul din Galaţi

CFR Călători a retras temporar din circulaţie locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi la sfârşitul săptămânii trecute.

153 afișări
Imaginea articolului Decizie importantă. CFR Călători a retras din circulaţie locomotivele similare celei implicate în accidentul din Galaţi

Decizie importantă. CFR Călători a retras din circulaţie locomotivele similare celei implicate în accidentul din Galaţi

„Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulaţie, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25.03.2023”, a transmis vineri CFR Călători.

Ca măsură suplimentară de siguranţă, CFR Călători anunţă că va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar.

O femeie a murit, iar alte trei persoane au fost rănite după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galaţi. Primele rezultate ale anchetei accidentului de la Galaţi arată că locomotiva a accelerat brusc şi că frâna vehiculului nu a funcţionat. Mecanicul de locomotivă nu a consumat alcool, au mai stabilit anchetatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici