Decizii ale Guvernului Cioloş, la final de mandat: Ordonanţă de urgenţă privind "profesionalizarea managementului în spitale"

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, înaintea şedinţei de guvern, că Executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului în spitale.

1464 afișări
Imaginea articolului Decizii ale Guvernului Cioloş, la final de mandat: Ordonanţă de urgenţă privind "profesionalizarea managementului în spitale"

Decizii ale Guvernului Cioloş, la final de mandat: Ordonanţă de urgenţă privind "profesionalizarea managementului în spitale"

"Astăzi (miercuri - n.r.) avem pe ordinea de zi o ordonanţă prin care profesionalizăm managementul în spitale", a spus Cioloş la începutul şedinţei de Guvern.

El i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu să facă şi un bilanţ al domeniului său, la un an de când actualul Cabinet este în funcţie.

"Cred că cu fondurile pe care am decis să le alocăm inclusiv pentru investiţii în spitale, în anii următori, e important să avem un management profesionist, care să-şi asume o bună gestiune a spitalelor, dar, totodată, cred că e important să subliniaţi şi măsurile care au fost luate, anul acesta, pentru creşterea salariilor în sănătate prin corecţii ale inechităţiilor care existau în sistem. Dincolo de faptul că s-a mărit alocaţia de hrană, în sfârşit după ani de zile, am clarificat plata gărzilor medicilor, care nu doar că aduce venituri consistente pentru medici – meritate de altfel – dar în felul acesta clarifică cred că şi situaţia legată de realizarea gărzilor în spitale", a comentat premierul Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici