Declaraţia pe propria răspundere, biletul tău către bancă, farmacie sau supermarket. Cum se completează corect

  • Dacă te deplasezi între localităţi la supermarket sau la farmacie, dar în interiorul zonei metropolitane, nu ai nevoie de declaraţie pe proprie răspundere
  • Poţi circula şi după orele 22.00, dacă respecţi măsurile de distanţare şi regulile prevăzute de lege pentru ieşirea din zona metropolitană
  • Dacă mergi la bancă în altă localitate care nu se află în zona metropolitană trebuie să bifezi punctul "alte motive justificate"
5426 afișări
Imaginea articolului Declaraţia pe propria răspundere, biletul tău către bancă, farmacie sau supermarket. Cum se completează corect

Mergi la bancă, farmacie, supermarket? Uite când şi ce trebuie să bifezi în declaraţia pe propria răspundere

Specialiştii Grupului de Comunicare Strategică îţi explică ce opţiune din declaraţia pe propria răspundere trebuie să bifezi dacă te deplasezi în zona rurală în altă localitate, la supermarket sau la farmacie, sau dacă ai nevoie de bunuri pe care nu ţi le poţi procura din localitatea în care stai:  

"În situaţia în care cetăţeanul se deplasează între localităţi din interiorul zonei metropolitane, nu are nevoie de declaraţie pe propria răspundere. Dacă asigurarea bunurilor necesare nu poate fi făcută în zona metropolitană, este nevoie de declaraţia pe propria răspundere, bifată la punctul 11 “alte motive justificate"

Ce trebuie să bifezi în declaraţie dacă trebuie să ajungi urgent la bancă în altă localitate? 

"În cazul în care tranzacţia bancară nu poate fi efectuată on-line, deplasarea în afara localităţii se poate face în baza declaraţiei pe propria răspundere, bifând punctul 11 – “alte motive justificate”", transmit cei din grupul de comunicare.

Aceştia ne anunţă că putem circula şi după orele 22.00, însă dacă respectăm regulile de distanţare socială şi cele prevăzute deja pentru ieşirea din zona metropolitană: declaraţie pe propria răspundere în care este bifat unul dintre motivele prevăzute de lege. 

"Interdicţiile emise prin hotărârea CNSSU sunt valabile indiferent de intervalul orar şi nu sunt diferite pentru intervalul post 22.00", explică grupul de comunicare strategică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici