Descinderi în mai multe localităţi din ţară pentru prinderea unor falsificatori de carduri - VIDEO

Un număr de 29 de percheziţii la mai multe adrese din municipiile Craiova, Constanţa şi Bucureşti au avut loc, joi dimineaţă, pentru destructurarea unor grupări organizate specializate în fraude cu cărţi de credit, care acţionau în special în Australia, Iordania şi Tunisia.

687 afișări
Imaginea articolului Descinderi în mai multe localităţi din ţară pentru prinderea unor falsificatori de carduri - VIDEO

Descinderi la Craiova pentru destructurarea unor reţele de falsificatori de carduri (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), investigaţiile procurorilor vizează activităţile a trei grupuri infracţionale organizate care acţionau în municipiul Craiova şi care erau coordonate de Jean Marin Mihăilă, zis Jan, Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, Iustin Covei (fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova -n.r.) şi Petre Hălănei.

Aceştia sunt acuzaţi că începând cu luna februarie 2009 au finanţat şi coordonat acţiuni infracţionale pe linia fraudelor cu cărţi de credit, derulate pe teritoriul altor state, în special Australia, Iordania şi Tunisia.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanţa, comisarul Aurelian Pavel, la Constanţa au fost făcute în acest caz două percheziţii, iar un tânăr suspectat de implicare în aceste reţele a fost reţinut. Acesta a fost deja trimis la Bucureşti şi va fi prezentat procurorului de caz de la DIICOT.

Comisarul Aurelian Pavel a mai precizat că în urma celor două percheziţii nu au fost descoperite dispozitive de citire de carduri şi de informaţii de pe carduri, instrumente de clonat carduri, carduri bancare ori bani.

La Craiova, una dintre locuinţele vizate de anchetatori a fost cea a lui Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova.

Video Stirileprotv.ro

Iustin Covei, implicat în mai multe scandaluri şi accidente rutiere

Iustin CoveiIustin Covei a devenit cunoscut în Craiova după ce în ultimii ani a fost implicat în mai multe scandaluri şi accidente rutiere, fiind cercetat în cel puţin şapte dosare penale.

În mai 2003, Iustin Covei a ieşit la plimbare cu un BMW înmatriculat în Italia, fără a avea permis de conducere, fiind prins de poliţiştii de la Rutieră. Poliţia i-a întocmit actele premergătoare dosarului penal, pe care le-au trimis Parchetului Judecătoriei Craiova.

În ianuarie 2004, fiul magistratului a fost reţinut de poliţişti după ce a participat la un scandal cu bâte şi cuţite în cartierul craiovean Sărari. Dus la secţie, Covei l-a lovit cu pumnul pe poliţistul Marius Bărbulescu, cel care l-a ridicat şi l-a băgat în maşina Poliţiei.

O lună mai târziu, în februarie 2004, Iustin Covei a urcat din nou la volan, de data aceasta într-un Mitsubishi înmatriculat în Germania. Din cauza vitezei şi a neadaptării la condiţiile de drum, tânărul a pierdut controlul volanului, maşina intrând pe contrasens şi lovind un autoturism care circula regulamentar. În urma acestui accident, a fost destituit şeful Poliţiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, care a fost văzut, în acea zi, în maşina magistratului Covei.

În aprilie 2004, Iustin Covei a provocat un accident cu motoscuterul proprietate personală, însă de această dată nimeni nu a fost accidentat. După acest accident, lui Covei i s-a întocmit un nou dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

La sfârşitul lunii august 2005, Iustin Covei a fost reţinut de poliţiştii craioveni pentru că alături de amicii săi a dezbrăcat în plină stradă un tânăr. Covei a fost eliberat câteva ore mai târziu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În ianuarie 2006, Covei s-a ales cu un nou dosar penal, după ce în noaptea de Revelion a înjunghiat o craioveancă de 18 ani aflată la o petrecere organizată de mai mulţi tineri, într-o garsonieră din Craiova.

O altă infracţiune, soldată cu dosar penal, a avut loc în vara anului 2006, când Covei a agresat pe stradă un tânăr cu care avea un conflict mai vechi, în urma incidentului victima având nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

La sfârşitul lunii mai 2008, Iustin Covei a fost implicat într-un nou scandal, fiind sancţionat de poliţiştii Secţiei 5 pentru că a înjurat mai mulţi agenţi care au încercat să-l oprească să intre cu maşina pe o pistă improvizată în parcarea unui supermarket.

În 29 decembrie 2008, Iustin Covei a fost implicat într-o nouă altercaţie în trafic, după ce s-a înjurat cu şoferul unei alte maşini, asupra căruia poliţiştii au găsit un cuţit artizanal cu lama din oţel, lungă de circa 30 de centimetri.

Mandate de aducere pentru peste 20 de persoane, inclusiv Covei

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au emis peste 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane suspectate de apartenenţă la aceste grupări infracţionale, toate urmând să fie aduse în Bucureşti, la sediul central al DIICOT, pentru audieri.

Aceleaşi surse au precizat că până la ora 13.00 toate persoanele vizate în anchetă vor fi aduse în Bucureşti la audieri.

Iustin Covei, fiul magistratului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova şi nepotul unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost ridicat, în jurul orei 10.30, de la locuiţa sa din cartierul Brazda lui Novac, de către lucrători ai Detaşementului de Intervenţie Rapidă.

Iustin Covei, care a ieşit din casă însoţit de lucrători ai Detaşementului de Intervenţie Rapidă, a spus că în locuinţa sa a fost găsit un "laborator de făcut prăjituri".

Tot la Craiova, au mai fost reţinuţi şi trimişi la Bucureşti alţi doi tineri suspectaţi în acest caz: Nicolae Drivan Florin, zis Fulgerică, şi Ionel Călin, zis Nixon, cunoscuţi în lumea interlopă din ora.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii şi de la Crimă organizată şi jandarmii se află în continuare la mai multe locuinţe din Craiova pentru a ridica probe în acest caz.

Bani şi maşini de lux, ridicate de la locuinţele falsificatorilor

Reţeaua de falsificatori de carduri destructurată, joi, de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate este formată din circa 30 de persoane, iar în urma descinderilor la locuinţele acestora au fost ridicate dispozitive de falsificare a cardurilor, bani şi maşini de lux, potrivit IGPR.

Grupul era specializat în confecţionarea de echipamente destinate clonării cardurilor bancare şi în retragerea de numerar de la bancomate.

Astfel, au fost identificate şi ridicate echipamente artizanale de falsificare a cardurilor, carduri blanc, sume de bani, laptop-uri, calculatoare şi mai multe autoturisme de lux, aparţinând membrilor grupării.

Activitatea grupului infracţional se desfăşura atât în ţară, cât şi în străinătate, în ţări precum Australia, Iordania şi Spania, de unde membrii grupării obţineau în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor bancare.

Aceştia instalau dispozitive cu camere de luat vederi pe bancomate, iar datele obţinute erau trimise în România, unde erau imprimate pe carduri blanc. Banii erau extraşi de la ATM-uri din România.

IGPR mai arată că poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate fac cercetări în acest dosar încă de la începutul anului, iar în acest caz s-a cooperat cu autorităţile din Australia, Iordania şi Spania.

Peste 120 de săbii şi alte arme albe, găsite într-una din locuinţele percheziţionate

Potrivit unor surse judiciare, un număr de 17 persoane, între care şi Iustin Covei, ridicate de poliţiştii de la crimă organizată şi de jandarmi în urma descinderilor făcute joi dimineaţă în 28 de locaţii din Craiova au fost duse la sediul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, unde sunt audiate, la ora transmiterii acestei ştiri, de procurorii DIICOT Bucureşti. Aceste persoane, suspectate de implicare în reţele de falsificare a cardurilor, urmează să fie duse la Bucureşti.

Conform surselor citate, într-o garsonieră din Craiova, vizată de jandarmi şi poliţişti, au fost descoperite un număr de 124 de săbii, cuţite "şi tot ce înseamnă armă albă", precum şi o puşcă şi un pistol.

La acţiunea de joi dimineaţă, Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova a acţionat cu peste 160 de jandarmi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici