Dezastru ecologic în Peru: 6.000 de barili de petrol s-au scurs în mare. Preşedintele ţării a intervenit

Operaţiunea s-a petrecut în timpul transferului de la o rafinărie a companiei spaniole Repsol.

284 afișări
Imaginea articolului Dezastru ecologic în Peru: 6.000 de barili de petrol s-au scurs în mare. Preşedintele ţării a intervenit

Dezastru ecologic în Peru: 6.000 de barili de petrol s-au scurs în mare. Preşedintele ţării a intervenit

Alarma de poluare în Peru creşte din cauza dispersării în mare, nu departe de capitala Lima, a circa 6.000 de barili de petrol, în timpul unui transfer de ţiţei de pe o navă către infrastructura rafinăriei La Pampilla, operată de compania spaniolă Repsol.

Incidentul, potrivit presei peruviane, a avut loc pe 15 ianuarie, în Oceanul Pacific, şi are legătură cu explozia vulcanică de pe insula Tonga. La început, liderii Repsol au minimalizat incidentul, vorbit despre pierderea în mare a „mai puţin de un baril” de petrol.

Din motive care fac obiectul unei anchete, au trecut multe ore fără a fi luate măsurile necesare pentru a limita expansiunea ţiţeiului, acoperind o zonă întinsă cu un strat gros şi negru, potrivit Corpului de Evaluare şi Control de mediu (Oefa).

Sunt afectate aproximativ 20 de plaje din zona El Callao, inclusiv Ventanilla, Santa Rosa, Ancón şi Chancay. La rândul său, Serviciul Naţional al Arii Protejate de Stat a denunţat moartea peştilor, păsărilor şi animalelor, precum şi contaminarea gravă a vegetaţiei marine.

Surse guvernamentale peruviane au adăugat că incidentul a avut imediat repercusiuni economice serioase pentru activităţile turistice din zonă şi pentru pescarii care au fost blocaţi în port.

Preşedintele Republicii, Pedro Castillo, a semnat un decret privind o urgenţă de mediu pentru ecosistemul zonei afectate, prin care a ordonat Repsol să îşi asume întreaga responsabilitate pentru daunele grave cauzate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici